Energi!


Tänder lite ljus och väntar på att "Bonde söker fru" skall börja på fyran...

En härlig dag börjar lida mot sitt slut. En tidig dag (som vanligt) på jobbet och ett rejält träningspass efter det. Försökte hinna med att få lite dagsljus på mig och startade därför med en löprunda längs Årstaviken för att efter det gå en riktigt uppfriskande långpromenad runt Södermalm. Det var lite kallt och blåsigt men ack så härligt då jag hade mycket att tänka på som behövde "processas" i min hjärna och då är prommisar helt oslagbara. Väl hemma var mina ben som gele men kroppem kändes ändå fylld av energi. En win win situation med andra ord, kropp och själ i symbios.


Träning ger välbefinnande



Lite småtrött och grinig när jag kom hem i eftermiddags. Bästa medicinen mot det är träning så det blev en löprunda på 7km följt av en timmes promenad runt söder. Lite piggare men med otroligt möra ben tänker jag nu ta min gigantiska témugg och smaka på julgodiset som jag och mina vänner gjorde i fredags. Hur gott låter inte Vit chokladfudge med lime, mörk apelsinchoklad med flingsalt eller klassikern hemmagjord Bounty....

Mums en mörk måndagskväll som denna.


1:a ljuset är tänt, i vårat hus, är det Advent!



1:a advent och storm utanför fönstren. Kan det bli annat än en mysig dag?


Sushi



Kvällens meny består av en himla massa sushi i olika varianter från Svenska Sushiköket i Midsommarkransen. Stockholms bästa sushiställe, en klar favorit här hemma.


Adventsmys



Det går inte riktigt att beskriva hur mysigt det är här hemma just nu. Tända ljus, adventsljusstakar i fönstren, stjärnor och annat pynt har hittat upp ur källarförrådet och pryder nu vårt hem. Så härligt med advent, jag har verkligen längtat efter att pynta då det inte blev så mykcte sådant förra julen eftersom vi bodde lite temporärt just då.

Men nu råder det verkligen adventsstämning här hemma. Helt underbart!


Årets första julklapp är inhandlad



Ja nu går det fort. Snart är julen här och denna tiden på året är så mysig och härlig tycker jag. Nu är första julklappen inhandlad och planen är att ha alla klara inom 2 veckor så att man slipper köa, stressa och istället kunna njuta av juletiden. Funderar på vad jag skall ge kärleken i mitt liv detta året, inte det lättaste då det är 10:e julen vi firar ihop. Under årens lopp har det blivit en del paket så nu får jag ta mig en rejäl funderare och komma på något riktigt fint att ge honom, min stora ♥


Tokbilliga ljus på ditt närmaste IKEA varuhus!

Älskar när vi har sådana här tokbilliga erbjudanden som vi har nu i helgen på jobbet. Vi säljer våra stora vita blockljus 25cm höga för endast 5kr till alla FAMILY medlemmar. Skynda fynda nu alla ljustokiga tjejer som jag. Dags att fylla förrådet inför vinterns alla myskvällar!

Fredagsgodiset

Som en variant på fredagssnacks så kör jag denna kväll på en lite nyttigare sådan. Fruktsallad med keso som toppas med honung, kokosflingor, solroskärnor och så lite valnötter. Smaskens!

Halleluja

Vilken skillnad. Idag mår jag så mycket bättre och kan faktiskt njuta lite av att få egentid här hemma. Läser Isprinsessan av Camilla Läckberg, myser i schäslongen och småpratar lite med Smillis. Hon är en väldigt bra lyssnare ;)


Magsjuka

Ligger i soffan och mår riktigt dåligt. Har spenderat nästan hela morgonen och dagen inne på toaletten med diverse mindre trevliga aktiviteter. Känner mig 10kg lättare och alldeles tom...


Intensiv spinning i 1,5h väntar mig

Skall hoppa upp på min spinningcykel där framme och svettas bort lite frustration nu!


Blogg.se äntligen som App

Idag såg jag att blogg.se, min bloggportal, äntligen har kommit som app. Så nu bloggar jag från mobilen :)


Fröken ordning&reda


Tycker det är jätte fint att förvara ljusen i burkar så de syns.

Kalla mig knäpp men jag fullkomligt älskar att organisera. Som idag då jag rensar i våra köksskåp och får organisera upp var ljusen skall vara, stapla likadana burkar i olika högar och slänga ut de gamla udda. Se hur varje låda och skåp faller in i en symetrisk symbios med varandra och det glädjer mig varje gång jag öppnar dem.

Som sagt, kalla mig gärna knäpp, jag förtjänar det ;)


Tända ljus, Melissa Horn & hemmafix



Tända ljus, Melissa Horn & hemmafix är en bra sammanfattning av vad som råder här hemma denna söndag i november. Lugnet har lagt sig kan man säga. Igår hade jag ännu en underbart härlig avslappnad dag. Ett pumppass på gymmet på morgonen, följt av lördagsfrukost (jajamen min berömda sådana), efter det ca 2 mils cykling i det kalla vädret fram och tillbaka till en massör där jag njöt av en helkroppsmassage en timme och sedan lite adventsshopping en kortis på stan, innan det var dags att bege sig hemåt för att förbereda kvällens aktiviteter. Det blev tacobuffé tillsammans med 10 av våra närmaste vänner = toppen lördag!


En kväll med gänget :)


Gänget med Gustav bakom kameran

Igår hade vi lördagsmys här hemma med tacobuffé och goa vänners sällskap.
En väldigt härlig kväll med andra ord!


Happy birthday to you!



Min lillebror och min bästa vän fyller år idag. Som jag önskade att jag kunde vara hos er båda just nu och ge er en stor grattis kram och fira tillsammans ♥


Välkommen fina fredag!



Tänk vad så lite kan göra så mycket.
 Genom att dricka min mellis smoothie i ett stort vinglas så får man
genast mycket mer fredagsfeelings. En detalj för att skapa sig lite vardagslyx.

Fredag igen. Tiden går fort när man har roligt. Jag tog helg redan igår kväll då jag kom hem ifrån jobbet. Efter en vecka med fyra kvällar på jobbet så har jag gjort mig förstjänt av lite långhelg och njuter för fullt av ledig tid. Höstväder idag och väldig dimma råder utanför fönstren. Efter sovmorgon ända till halv tio så tog jag en lång promenad längs vattnet runt Grönndal och Aspudden för att avsluta min tur på det lokala bageriet där jag lyxade till det med nybakad scone till frukost. Dagen går nu i fixandets tecken här hemma. Lite fredagsstädning och plock som alltid behövs och som jag faktiskt kan tycka är riktigt skönt ibland. Mitt enda krav är att det får bli på mina villkor, på den tid som passar mig och då jag känner att jag har tid för det. Trevligt fredag på er!


Kärlek


Rustad för en höst på gymmet

Klicka för att stänga fönstret

Då mina gamla träningsskor var helt utslitna så blev det att köpa sig ett par nya fina härom veckan.
Jag fastnade för ett par klassiska svarta Nike Air liknande den modellen jag har tränat i innan och som jag vet passar mina fötter. Så nu är man rustad för en höst på gymmet. Dag tre nu på min "kvällsvecka" på jobbet och jag njuter för fullt av sovmorgon, morgonprommisar i dagsljus och möjligheten att starta dagen på ett haroniskt sätt.

Hoppas ni också får en fin onsdag! Här i Stockholm är det en väldigt dimmig sådan utanför fönstren... 


En tur i Årstaskogen innan jobbet



Denna veckan jobbar jag lite kvällar. Så jag börjar inte jobba förrän två på eftermiddagen. En väldig kontrast till mina annars så tidiga mornar och jag gillar det skarpt. Omväxling förnöjer och idag har jag både hunnit med morgonprommis innan frukost, lagat en massa mat, läst några kapitel i en bok och tänkte nu ge mig ut på en liten löptur i Årstaskogen. Sådana här dagar är så fantastiska, då man känner sig effektiv men inte alls stressad utan härligt avslappnad och kan ägna all sin energi på sig själv. Rebckatid när den är som bäst!


Kvällsprommis längs Årstaviken



Blev en kvällsprommis längs Årstaviken på 1,5h ikväll.
Lyssnade på Charlotte Perellis sommarprat från 2007 och njöt av att få lite frisk luft i mörkret.

Riktigt härligt att kunna lyssna på i stort sett vad man vill när man är ute och promenerar. Sveriges Radios app för iphone är grymt bra då man kan lyssna på allt från seriösa dokumentärer, till humorprogram från P3 och som ikväll gamla sommarpratare. Rekommenderas starkt till er som är ute och spatserar utan sällskap.


Ring från NK´s egna märke Marina



I måndags då jag och min storasyster var ute på shoppingtur i stan fick vi syn på denna fina ring inne på NK. En riktig "Rebecka ring" med både blingbling och pärla så efter lite (ytterst lite behövdes) påtryckning från syrrans så unnade jag mig en present till mig själv. Bara så där, för att den var så fin, och för att jag förtjänar fina saker :)


Veckans härligaste dag!



Lördag idag. Veckans härligaste dag enligt mig.

Jag får lyckorus av sovmorgon, möjligheten att duka fram en stor frukost och sedan kunna njuta av den precis så länge som man känner för då man har en oplanerad lördag framför sig. Idag blev det en lång höstpromenad runt Södermalm efter frukost och har efter det har jag haft lite Rebecka tid i badrummet med skumbad, ansiktsmask och annat fix som en tjej ibland behöver för att känna sig fin. Så nu är det en fräsch och lugn Rebecka som sitter vid köksbordet, bloggar och lyssnar på Adeles fina stämma som strömmar hur högtalarna. Åh härliga lördag!


Snart kommer kvällens gäster så då blir det lite middagsfix och härligt umgänge :)


Man behöver ibland ha lite flyt...



Rihannas konsert i Globen i tisdags var verkligen helt fantastisk!
Vi hade riktigt bra platser och kunde verkligen njuta av varenda låt som framfördes.
Tycker så synd om de som hade biljetter till de båda inställda spelningarna på måndagen och onsdagen.
Men glad för vår skull, ibland skall man ju ha lite flyt också ;)


Finaste kudden från Himla





På bänken i hallen hittar man numera finaste sidenkudden ifrån HIMLA.
Bredvid ser ni min nya  DKNY väska, den perfekta, lagom stora, vardagsväskan som jag gillar så mycket


Rihanna i Globen ikväll



Jag och systeryster har svidat om till finkläderna och skall nu bege oss till restaurang Brasseriet här vid Liljeholmskajen för lite god mat. Lite småprat och lite vin så skall vi nog vara redo för Rihannas konsert i Globen efter det. Härlig tisdagskväll med andra ord.


RSS 2.0