A match made in heaven







Visst kan man inte tro annat än att de här två tycker rätt bra om varandra.

Våra små älsklingar, Chili och lillsessan Smilla

♥ Rebecka

Fredagskväll








Då min kära hälft jobbar sent ikväll blir det Smilla och Chili som får hålla mig sällskap. Till kvällsmat blir det räksmörgås med avocado & sallad. Sen lite snacks framför tv;n i form av "chiliostgrejer" och pistagenötter, kanske även en stor kopp té. Lugn kväll på solrosgatan med andra ord.

Imorgon kväll blir det dock lite mer aktivitet då jag drar ut på stan med tjejerna för middag och drinkar.
Blir nog några strawberry daq..... eller vad tror ni.

♥ Rebecka

Nystädat här hemma, äntligen fredag!







Nystad och rent här hemma. Så skönt för nu är det helg. Men jag jobbar hela helgen. Gör ju det var 3:e helg. Men det är faktiskt väldigt roligt. För på vardagarna blir det mycket planering och arbete vid datorn så det är skoj med helgerna då man får komma ut i varuhuset bland alla härliga kunder och hjälpa dem på bästa sett man kan. Jag är då inte "stationerad" på en viss avdelning uatn rör mig lite där det behövs. Alla människor är oftast så mycket gladare också på helgen, vilket aldrig är fel. ett leende gör så mycket.

♥ Rebecka

Så var han borta...











Nu finns det bara en större och rymligare hall kvar vilket känns toppen. jag mår verkligen bra av att rensa, göra om och pyssla här hemma. Nu blir det "lyxfällan" på tv:n och en stor tekopp.

Mumma

♥ Rebecka

Nyheter hos HM



Hm har fyllt på sin wedshop med nya godbitar, Härliga färger som vitt, begie, rosa, brunt.

Me like

Rebecka

Tar farväl av min fina Malm



Snart kommer nya ägarinnan till min Malm och hämtar den. Här skall vi ha en stor vit spegel nu istället. Men det är inte alltid så lätt att skiljas från en sån här trogen följeslagare i sitt liv. Den har alltid tagit så bra hand om mina kläder och prylar, alltid ställt upp med utrymme, sett bra ut i mina hem och alltid alltid funnits där när man behöver den. Hoppas du får det bra Malm i nya hemmet, är säker ¨på att du kommer göra succé med allt ditt förvaringsutrymme .

"flummar" lite här som ni märker. Men visst är han bra, den där Malm ;)

♥ Rebecka

Fin CULT design i mitt kök



Diskmedelspumpen fick jag av världens bästa storasyster i julklapp. Den används flitigt här hemma även om vi har diskmaskin som körs var och varannan dag. ibland undrar man egentligen hur det kan bli så mycket disk efter 2 personer som båda jobbar heltid och sällan är hemma?!

Vi äter väl som monster när vi väl är hemma antar jag ;)

♥ Rebecka

Min mamma kan sy hon!



Dessa fina gardiner pryder nu vårt stora fönster i vardagsrummet. De har min mamma syt åt mig. Hon är bra duktig hon och snäll som hjälper mig. Inte alltid sålätt att ha en dotter som vill göra om hemma för jämnan och vill ha olika saker sydda (gardiner, kuddfodral, väggbonader, osv)

Tack mamma!

♥ Rebecka

Dagens pyssel...




Köpte nya överdrag till mina köksstolar igår. Visst blev de fina. Lite lantlig stil som jag mer och mer gillar.
Tyget heter Vallsta och stolarna Henriksdal, tyvärr håller detta tyget på att utgå ur sortimentet så om ni är intresserade, skynda skynda till närmsta IKEA varuhus ;)


♥ Rebecka

Lusy kollektion

LUSY KLOSS KuddfodralLUSY BLOM MattaLusy kudde 59:- matta 379:-  LUSY KNAPP KuddfodralLUSY BLOM Kuddekuddfodral 79:- kudde 39:-LUSY VÄV Påslakan 1 örngottLUSY Påslakan 2 örngottpåslakan 79:- och 199:-

Lusy är en ny textil kollektion på IKEA. Massor med färger, mönster och material. Inte riktigt min stil men kan bli väldigt snyggt i rätt miljö. Skall fota så snart vi gjort något rum på jobbet med dem.

♥ Rebecka


Tjejkväll


Hemkommen efter en hur trevlig kväll som helst med tjejerna. Ikväll blev det tacos och rödvin hos Louise. Blev att jag körde dit direkt efter jobbet så nu har jag gosat ordentligt med kisarna som nog känt sig lite bortprioriterade denna onsdag.

Imorgon är jag ledig och då finns det mycket på schemat. Mest roliga saker så det känns som att det kan bli en bra dag. Försöker hålla mig sysselsatt så att tankarna får "vila" lite. Det går ju ganska bra nu så jag vill fortsätta framåt.

På fredag morgon har jag en tid hos ett "psykolog företag" som skall göra en utvärdering på mig och sedan besulta om jag är ett "fall värt att jobba " med ;)  Känns dumt men får väl hoppas på att jag är illa däran och de anser att jag är i stort behov av deras hjälp, vill gärna ha den iallafall, hjälpen alltså.

Mycket klarar jag själv men detta vill jag ha hjälp med, så snälla, snälla.

♥ Rebecka (som skall krypa ner i sina underbara lakan, åhh så härliga de är)

Hur fint som helst



Nu skall jag krypa ner i dessa härliga lakan...

God natt fina människor

♥ Rebecka

Fiina Tanja

Köpte det här otroligt härliga påslakanet idag också. Har jag "sucktat" efter länge nu. Det är så mjuk och fin kvalitét så ikväll skall det bäddas om i stora sängen och jag längtar redan efter att få krypa ner ;)

Tanja Brodyr 399:- IKEA

♥ Rebecka

Lite projekt här hemma

Har lite projekt på g här hemma just nu.

* Flyttar det stora tyget på väggen i vardagsrummet till plats bakom tv;n. Så det ser ut som en liten "fondvägg" och hela den väggen får ett lite lugnare intryck.

* Bestämt att inte måla om malmbyrån i hallen utan sälja den istället. Den tar alldeles för mycket plats och eftersom vi har så många garderober med supersmart förvaring (från ikea såklart) så behöver vi egentligen inte det utrymmet till förvaring. Där skall jag istället häng en STOR fin spegel.
HEMNES Spegelkanske blir det en Hemnes, den är fiiin

* Sen skall jag köpa lite fler trådbackar & dyl för att maximera utrymmet i garderoberna ytterliggare.


Det är veckans projekt här hemma.

Rebecka

Chili tvättar sin lillasyster Smilla

Se klipp nedan då jag filmat Chili och Smilla idag, så snäll är chili som tar så ba hand om vår lilla tjej.


www.youtube.com/watch?v=kkdiVoRoTxs




Mina nya jeans



Ville visa mina nya favorit jeans. men det är ju inte det lättaste att fota sin egen bak ;)
Men här ser ni lite av dem iallafall, från gina och endast 399:-, raka i benen och normal midja.

Det var bara det

Rebecka ♥

Drinkkväll



Sent inlägg men hade en riktigt trevlig kväll igår med drinkar på Platå. Fick i mig ett par strawberry daiquiri ´s som verkligen livade upp kvällen. Hade med mig kameran ute men fick tyvärr inte med mig en enda bild hem därav blir det bara en ego bild på mig här. Min lila bh syns tyvärr men annars var jag rätt fin, i rätt basic outfit, svart hög kjol och brunt linne.

Var härligt att träffa goa Linn igen, hon jobbade hos oss här i Linköping som inredartrainee förra året men bor numera i Malmö och jobbar på IKEA iKöpenhamn. Hon trivs himla bra där men tycker synd om henne som pendlar minst 3 h per dag, phu, jag som har 10 min till jobbet skall va tacksam. Tänk vad mycket tid man sparar på att inte pendla.

idag är det ganska slappt här, vädret är inte det bästa, jag är trött och det är inte många måsten så jag tror att jag skall följa kisemisarnas exempel och sträcka ut mig i stora soffan. kanske slötitta på gamla repriser på tv:n



Rebecka ♥

Vi spelar kort



Ikväll spelar vi kort här hemma, har jag inte gjort på väldigt länge. Men grabbarna har lärt mig ett riktigt roligt spel ikväll, tyvärr så är jag ju ingen höjdare på det. Ännu...

Annars har dagen gått ovanligt fort, härlig dag faktiskt, fokus på nuet vilket verkligen hjälper mig att må bra. Inte många "ångest tankar" i denna kroppen idag. Hurra för mig själv!

Firade med att göra en riktigt stor räksmörgås åt mig själv (medans killarna köpte kebab) och har knaprat chips med dipp hela kvällen mellan kortspelen ;)

Härligt med matlust, det har jag saknat dessa senaste dagarna.
Jag är en riktigt matglad typ som alltid är hungrig och äter som en häst. Så när jag nu har kommit på mig själv flera gånger att jag glömt att äta, ja då blir jag rädd, då märker man att något är fel. Men som sagt, inget fel på aptiten ikväll. Nu ligger jag i soffan och magen är stor som en ballong, precis som det skall va en sen fredagskväll alltså, precis som det är i vanliga fall. Härligt med en vanlig fredagskväll.

Imorgon kommer Linn hit från Malmö, det blir stan på dagen med långlunch på något mysigt fik samt några glas vin ute på kvällen. Det ser ut att bli en bra helg, med tjejerna, inte alls fel.

Stor kram

Rebecka som känner sig lite som sig själv igen idag ♥

Gud så fint

Kunde inte låta bli att gråta en liten skvätt då Smilla (lilla kattungen) idag gick och la sig bredvid chili i sängen. Inte nog med att han accepterade att ha henne där, han börjar också tvätta (slicka hennes päls) henne runt huvudet och gjorde henne så fin.

Så stolt man blir då. Syskonkärlek



Lilla Smilla och Chili tar en av dagens alla "naps"

En helt ok dag, faktiskt

Känns som ett steg i rätt riktning.

Läkarbesöket idag gick över förväntan. Träffade min "husläkare" för första gången, han var en så sympatisk och förstående människa, såg min verklighet på något vis. Vår gamla läkare var rent ut sagt en riktig präktig sur gubbe, han satt på sina höga hästar och dömde oss små människor som inte alltid kan hålla våra tankar i styr.
Men som sagt, den nya var kanon. Vi pratade i nästan 45 min, sen gjorde han en grunlig undersökning för att säkra att min hälsa (den fysiska alltså) var bra, och sen var jag på laboratoriet och tog så många som 8 provrör med blod. Så många har jag aldrig behövt ta innan, men det var ju ingenting, sköterskan var en riktig liten krutgumma som var så trevlig och pratglad.

Fick en remiss till psykolog men det dröjer ( hade inte väntat mig annat) innan jag får komma dit, om de nu vill säga tycker att jag är ett problem värt att jobba med ;)
Sanmmanfattningsvis mitt bästa besök på vårdcentralen hittils.

Besiktningen av bilen gick även det kanon, mannen där var också ritkigt trevlig och pratade vilt och brett om allt mellan himmel och jord.

Vilka glada, härliga och fina männickor det finns.



Fick faktiskt till ett litet leende idag som förevigades, kände att jag ville dela det med er,
k

ärlek till alla som orkar läsa om mina funderingar

Rebecka

Ett steg i taget



Så känner jag nu. Försöker fokusera på nuet, ta en sak i taget, slappna av och låta livet ha sin gång.

Ledig idag, sov riktigt bra inatt och hela morgonen också. Vi steg inte ur sängen förrän 10 då Gustav knackade på dörren. Carl pluggar nu en termin samtidigt som han jobbar på banken så han har lite oregelbundet schema vilket gjorde att även han var ledig denna morgon.

Annars bjuder dagen på ett läkarbesök (vill ha en remiss till en psykolog) och sen skall bilen besiktas. Försökte få carl att ta bilen, tycker allt det är lite roligare för honom, men icke då, det ville han inte :(

Kanske blir det en bio ikväll, för att muntra upp lite.

Tack för alla fina ord.

Rebecka

Mina tjejer

...är så underbara.




Det är inte klokt vilka fina tjejer det finns, som jag tycker om dem.

De är mycket som jag
de är mina vänner
de lyssnar
och frågar
bryr sig
och känner med en
de finns där
de skrattar
och gråter med en
de utmanar
och stödjer en

de är de bästa bland alla tjejer

De är mina vänner.

Kärlek till er.

Rebecka

Det lilla underverket



Som fortfarande inte har fått något namn... Men hon är vår lilla prinsessa.



Det börjar frodas lite syskonkärlek mellan "lillan" och chili. Chili var jätte rädd för henne första dagen men nu så busar de och se här till och med sover ihop.  Urgulligt!



Dagen har varit lite bättre. Sov ganska bra inatt. Tror det beror mycket på att Carl låg bredvid mig, han får mig verkligen att känna mig trygg. Tack älskade för att du är hos mig.

Tack alla fina läsare för era kommentarer, de ger mig mycket kraft.

Nu tar vi en dag i taget och försöker att inte tänka så mycket. Mina tankar är många gånger min värsta fiende, tyvärr är det ju också min största tillgång, hur kan det gå ihop ?!

iallafall all min kärlek till er som läser

Rebecka

Vilken natt

Kände jag behövde skriva av mig lite innan jobbet.

En orolig natt igen.

Sover, vaknar, tänker, fryser, svettas, panik, ångest, sover, vaknar, tänker, osv, osv

Men jag kämpar på, ibland känns det jätte tungt sen 30 sek senare är det lättare och så går det om vartannat hela dagen.

Önskar att jag lugnar ner mig snart, gärna så snart som möjligt....

Stor kram till alla mina kära och en extra till Mamma som kommenterar så fint. Tack

Rebecka

En dag i taget

Tack för alla fina kommentarer. Det är rätt härligt att ha en blogg som man kan skriva av sig lite i och få så fina ord tillbaka.

Idag har jag jobbat en stund. Inte så mycket att göra men tiden gick fort ändå. Lilla kisemisen klarade första natten hos oss galant, hon sov på min syster hela natten (på armen, i håret, på bröstet, osv)

Nu sover hon här bredvid mig och hon är så fin. Chili är lite skeptisk till nya familjemedlemmen men det ger sig nog snart. Klart man måste syna tjejen innan man kan släppa henne in på livet ;)

Nu har jag målat hela eftermiddagen, nattduksborden är klara och idag var det dags för 2 malmbyråer. Kanske inte så smart att måla när man har en liten kattunge i huset men jag tänkte inte riktigt efter där. Vill bara hålla mig sysselsatt så att jag inte börjar tänka så mycket...

Ikväll blir det lite mat hos caroline ihop med Karolina. Det blir mys och sådär lagom en lördagskväll som denna för mig.

Dagen har iallafall gott rätt så bra (bättre än gårdagen)
skall försöka anamma ett ordspråk som jag ofta använder på jobbet

"Skam den som ger sig..."

All kärlek till er mina underbara läsare

Rebecka

Har en svacka

Tyvärr så har jag lite av en svacka i livet just nu. Eller kanske inte så mycket i livet utan mer i mina tankar.

Tänker FÖR mycket,
oroar mig
tänker ännu mer
målar upp problem'
ångest
oro
sover inte riktigt
osv, osv

Och så saknar jag min älskling, min Carl.

Men som tur är har jag världens bästa storasyster som stannar även inatt hos mig, håller mig sällskap, pysslar om mig, muntrar upp mig, ja hon hjälper mig igenom denna lite mindre härliga tid...

All min kärlek till henne
min lillebror
min mamma
min pappa
Min älskade carl

och alla andra i min underbara familj som alltid stöttar, ställer upp, ger av sig själva och älskar mig för den jag är.

I dessa tider betyder ni som mest

Älskar er alla

Rebecka

En härlig dag

Inte mycket bloggande  nu i dagarna. Då min syster hörde att jag var gräsänka denna veckan tog hon genast ledigt från jobbet och satte sig i bilen och styrde den mot Linköping, vad är 35 mil om man vill träffa sin syster ?!

Så hon har varit här några dagar nu, väldigt härligt. Vi har gjort stan, en del shopping. Köpte bl.a. 3 jätte snygga träningslinnen från HM, kan jag varmt rekommendera, riktigt bra kvalitét och priset 149:-. Därav blev det 3 st, en vitt, ett svart och ett i turkos. Perfekt för spinningen.

Även en mysig tröja och lite annat fick följa med mig hem från gina.

Idag har vi  fått reda på att vi kan hämta lilla kattungen på fredag. Jag är ledig då så då kan vi leka, busa och lära känna varandra hela dagen. Storasyster är också kvar här då så då får ju hon med träffa henne :)

Nu kör vi på tända ljus, pistagenötter och té framför "top model". Sämre kan man ha det ;)

Rebecka


Om att alltid vara 2



Det är inte klokt hur mycket man kan sakna sin andra hälft bara efter några timmar. Gårdagskvällen kändes inte alla så mysig och skön som en söndagkväll brukar. Gjorde allt för att få till det, bra film, gott té, lite godis, god mat, varm filt och härliga kuddar, tända ljus, osv. Men det gick inte, tomheten efter min C gick inte att undgå.

Man tar mycket för givet när man är van vid att alltid vara 2. Att vakna bedvid någon som säger godmorgon (ibland får man till och med en liten puss), att trängas med någon i vårt minimala badrum, att säga hejdå till någon och önskar en härlig dag, att komma hem till någon som undrar hur ens dag har varit, att någon ger en en kram och berättar att han är glad att se en, att någon undrar vad vi skall äta till middag, att någon klagar på att man alltid är så slarvig, att någon pussar på en, att någon inte kan låta bli att "klappa" till en på rumpan när han går förbi, att någon kryper ner i sängen bredvid en, att någon varje kväll, alltid, ger en en "godnatt puss" och säger något fint.

Det är stort att alltid vara 2. Det är jag tacksam för varje dag.

Jag älskar min nummer 2, min C.

Rebecka

Gräsänka för en vecka



Nu har älsklingen min precis packat min bil full och satt styre mot Åre, med en "mellanlandning" i huvudstaden. Kramades massor innan han åkte, vi tyckte båda två att det kändes lite extra jobbigt att vara ifrån varandra denna gång, beror nog egentligen inte på något spciellt utan bara det faktum att jag är så kär i min älskade C, då, nu och för alltid.

Den 2 februrari firar vi hela 7 år tillsammans. Det känns så overkligt, men så otroligt stort eftersom jag ärligt kan säga att jag bara älskar honom mer och mer för varje dag som går, han är mannen i mitt liv och så vill jag alltid ha det.

Nu blir det mer målning här hemma, sen lite kvällsmat och SATC filmen... jippie (!!!)

Rebecka


Målningsprojekt

Idag har jag fortsatt va lite aktiv här hemma. Renast bort all jul och ersatt med fina vita lampor, vaser och annt smått och gott som fått ligga i skåpen de senaste veckorna. Fina vår gardiner har även kommit upp i vardagsrummet. Tror jag skall sy till ett par nya i köket snart också.

Sen har jag börjat på mitt stora målningsprojekt. Först ut är våra nattduksbord som idag är i ekfanér men som snart skall bli vita. Sen på tur står 3 st malmbyråer, ett köksbord, 4 stolar och en spegel. Har helt tröttnat på all ek vi har idag men gillar fortfarande möblerna så då känns det onödigt att byta ut allt utan istället ger jag mig i kast med att måla om. Hur resultatet blir får framtiden utlysa...

Rebecka

Utrensning

Idag är jag i rensningstagen. Har gått igenom hela min garderob och det blev äänu en IKEA kasse som åker till
yrornas insamling. hade tänkt lägga ut en del på tradera men känner att de kommer till bättre användning hos myrorna.

Nu är det iallafall utrensat, allt ligger vikt i prydliga högar, hänger efter färg på galgar. Det ser helt enkelt lite finare ut där innanför dörrarna nu. Så härligt. Men nu skall man ju hålla det så mer än en dag också, det är ju lite svårare har det visat sig...

Men skam den som ger sig

Lilla ängeln

Idag var vi och hälsade på lilla kattungen. Gud vilken sötnos. Hon är helt bedårande vacker. Längtar så tills vi får hämta hem henne hit till oss. Vår lilla tjej.

Annars har kvällen spenderats hos carro på efterlängtat fika med mina girls. Vad jag har saknat dem nu under julhelgerna. Så fina tjejer det är. tacksam för att ha så härliag vänner.

Nu blir det sängen, aningens försent, men vad fasen, det är ju fredag imorgon och helg.... jippie!

♥ Rebecka

Nått att skratta åt

Min syster har skrivit ett roligt inlägg om mig på hennes blogg.

Kolla in nedan för ett gott skratt ;)

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.6495284

En helt vanlig onsdag



Bakade lite igårkväll och tog med mig saffransmuffin till jobbet idag. Kunde ju inte bjuda alla men tog med dem till årets första möte, vi var ca 10 pers så det var ju lite mer lagom än 300. Mycket uppskattat var dte iallafall. jag kände mig faktiskt riktigt snäll.

Annars har det varit en helt vanlig onsdag, mycket att stå i på jobbet, sen var carl och jag en runda på stadium och kollade in rean. letade efter ett par nya spinningskor men hittade tyvärr inga. jakten går vidare för nästa vecka startar träningen på allvar igen. Fram till dess kör vi på mys i soffan ;)

Ha en härlig kväll

Rebecka


Lilla sötnosen











Den här fina lilla tjejen är det som snart skall flytta in hos oss. Som jag längtar efter henne.

Men vad skall hon heta?

Förslag på passande namn mottages tacksamt ;)

Har fruktansvärd huvudvärk ikväll så nu skall vi slänga oss i soffan och titta på en film, dricka té och mysa.

♥Rebecka

Första jobbdagen

...på ca 2 veckor idag då. Kändes faktiskt riktigt härligt att spatsera iväg till jobbet idag i kylan, hela -17 C hade vi här. Stora delar av dagen kände man sig som en ritkig "gröngöling" men det bästa av allt var att jag flera gånger idag har mötts av människor som riktigt strålar av att se en tillbaks på jobbet. Det tar jag med mig i ryggsäcken, att vara upppskattad av andra är en riktig skatt.

Så glad att få träffa mina "girls" igen också. saknat dem så.

Efter jobbet blev det storhandling, sen ärtsoppa & pannkakor till middag, och nu myser vi tillsammans alla tre i soffan.

Vi tre skall snart bli fyra. Familjen får tillökning, en lillasyster till lilla chili flyttar in hos oss om 2,5 vecka. Som vi längtar efter henne, ett riktigt litet charmtroll är hon. Bilder kommer så snart jag har några på den lilla kisemisen.

God kväll på er.

Rebecka


Nyårspartaj



En lite försenad uppdatering av bilder från nyårsaftonen. Planen var att ha en nyinköpt svart klänning men just den dagen kände jag inte alls för klänning så det blev detta istället. Linne från HM trend och kjol med prickigt skärp från vanliga HM. Håret orkade jag inte göra något speciellt med så det blev en slarvig uppsättning ;)



Min älskade Carl med ölen i högsta hugg. hans ögon blev lite tokiga men han är alltid så fin...



Värdparet för festen. Rasmus (som för övrigt vägrade öppna ögonen mer ;) )och hans lillasyster Lina. De fixade och trixade med både god mat, dricka och underhållning...



Här är syskonen i full action lite senare på kvällen. En spontan "kareoke" drog de av utan text bara musiken. Som tur var kunde de ju texten helt utantill så det blev en hejdundrande show. Applåder i massor till rasmus & Lina.

♥ Rebecka

bättre sent än aldrig...

Nu är jag tillbaks.
Det är så svårt att få tid och möjlighet till bloggande när man är ledig och far runt på olika ställen hela tiden. Men nu har jag lyckats landa vid en dator och en lite stund för mig själv :)

De första dagarna på det nya året har spenaderats hos familjen i eringsboda samt hos min syster. Vi hade lite tjejkväll igår här hos syrran med god mat, röd vin och såklart kladdkaka till dessert. Idag har jag tagit en ritkigt lång sovmorgon och planen för dagen är inte riktigt bestämd ännu. Tror att jag skall ta en liten runda ner på stan men annars inga större utsvep är planerade. Långpromenad med syrran när hon kommer hem från jobbet kanske vore något. Vädret här utanför är kallt, frostigt och lite sådär halvmulet, helt ok promenixväder med andra ord.

Nu: frukost!

Längtar efter: Min älskade carl. (som åter igen är hemma i Linköping)

♥ Rebecka

RSS 2.0