Lunchdate på Café & Matsal



Ronneby café & matsal ligger i det gamla missionshuset som renoverats i gammal stil. Ett super mysigt ställe med riktigt god mat. Jag var där igår också på lunchdate med mina syskon och idag blir det med storasyster & en kompis. Det är härligt med julledigt då man kan njuta av mycket sömn, god mat och härligt sällskap hela dagarna. Välbehövligt och mycket uppskattat!





Min favorit är räk ciabatta med avokado, sweet chili och lime. Men idag kanske jag skall prova på något annat, två dagar i rad kan ju bli lite för mycket, eller?!


Nu vill jag ha lite till


Metervara i mönstret Myrten från MAIRO

Idag besökte vi Minta butiken i Ronneby. En butik fullproppad med massa inredningsinspiration och jag blev lite småkär i följande saker. Kanske kan vara nått att välkomna våren med om några veckor. Får nog övertala min andra hälft lite först bara. Köpte dock några nya kuddar till soffan idag men de visar jag bild på senare.



Fina kuddar från MIMOU



Myrten tyget finns även som löpare



Här visas tyget som kuddfodral. Klassiskt och snyggt!




Inspiration i senaste Lantliv



I senaste numret av tidningen Lantliv kan man hitta dessa inspirerande bilder på ett riktigt "Madicken" hus utanför Örebro. Jag tycker det är så otroligt fint med det svartvita, lantliga och ljusa. Blir riktigt sugen på att köpa en randig matta, den fina på bildne nedan är ju ifrån IKEA och har bliviet en riktig klassiker sedan den kom för några år sedan.














Julgodisfrossa!


Bild lånad från bloggen Bakverk och Fikastunder

Njuter av långledighet hemma hos familj och vänner nere i Blekinge. Det råder julgodisfrossa var och varannan dag och det känns som om temat detta året hos många har varit polka. Denna variant ovan med vit choklad och krossad polkaflarn hade mamma gjort och även för en sådan som mig som egentligen inte gillar polka smakade det toppen. Igår var det traditionellt juldagsfirande med utgång då det är största utekvällen på året här nere. Jätte roligt hade vi men det får man betala för idag med rejäl skallevärk. En lugn dag och kväll som mestadels har spenderats i horisontellt läge...

Nedräkning...



Småskuttar lite fram och tillbaka här hemma idag och försöker organisera allt inför julledigheten som börjar om några timmar. Packar resväskan, städar utan, slår in sista julklappen och försöker samtidigt att njuta av det snart är jul med allt vad det innebär. Vi styr bilen ner mot familj och vänner i Blekinge imorgon och jag längtar så efter att få krama om alla där "hemma". Bäst att bli klar för snart väntar det jobb, julsamling ikväll med skinksmörgås, tomtegröt och mys tillsammans med mina kollegor. Härlig avslutning!


Så var 4:e ljuset tänt



Det är jul i vårt hus. Igår hade vi tillsammans med våra vänner lite julfest här hemma. Det bjöds på glögg, chokladpraliner och pepparkakor med ädelost samtidigt som vi framåt småtimmarna kollade på klassikern "Sunes jul". Vi skrattade så det gjorde ont i magen åt pappa Rudolf och man kände sig som litet barn igen. Det där med gamla julkalendrar är mysigt tycker jag. Min favorit genom åren är Pelle svanslös julkalender, den kan jag se hur många gånger som helst utan att tröttna, perfekt för att komma i julstämning.


Mellis



Supergod mellis idag, hallon & blåbärssmoothie med turkisk yoghurt och ägg.
Gott, mättande och perfekt då man är lite småsugen på eftermiddagen.

Nu skall jag iväg och möta upp en kompis för middag och tjejsnack!
Bra torsdag!


Min favorit (alla kategorier)foundation från Estee Lauder



Efter att min storasyster tjatat på mig ett par år så provad ejag äntligen denna underbara foundation i somras.Sedan dess är jag fast, det är en otroligt bra foundation som täcker och håller hela dagen. Den är väldigt dryg och det behövs bara ytterst lite så trots det höga priset är en i mina ögon väldigt prisvärd.

Till vardags använder jag oftast en kombination av denna, mineral foundation från I.D och löspuder från Make up store för fixering.


Jul jul strålande jul



Så härligt det är i juletider.
 Mysigt, härligt och rofyllt på en och samma gång.

Ledig imorgon och då skall de sista klapparna fixas så jag slipper stressa
de sista dagarna före dopparedagen. Blir middag på kvällen med några kollegor också, så
upplagt för en bra dag med andra ord. Nu träning och sedan väntar välförtjänt avslappning i soffan :)


Kvällsfika



Avslutar denna helgen med en kvällsfika bestående av ett stort glas varmt té ( NK´s Gröna Havtorn) och en skål med fruktsallad a la Rebecka. Det vill säga fruktsallad med valfri frukt (idag äpple & apelsin), lite keso 4%, en blandning av solroskärnor, kokosflingor,pumpafrön och valnötter. Slutligen toppar jag det hela med lite flytande honung. En riktigt fräch och mumsig kvällsfika!


Fredagsfeelings



Efter två lediga härliga dagar väntar det åter igen jobb i det gulblå huset imorgon bitti. efter en dag med julklappsshopping tillsammans med Carl är det traditionellt soffhäng som gäller denna fredagskväll. Skall snart lägga huvudet på kudden men vil inte riktigt att denna fredag skall ta slut ännu. Även om det som sagt är jobb som gäller i helgen så finns det tid för lite andra roligheter också. Imorgon är vi bjudna till ett par vänner på årets första julbord för min del, villket jag ser fram emot, både maten men framförallt att kunna njuta av den i goda vänners sällskap :)


Mina övriga favoriter från Make Up Store



1. TRI BROW COLOUR. Denna använder jag för att få lite extra fina bryn. Passar till både ljusa och mörka bryn! Detta tack vare att Tri Brow består av tre olika nyanser där man mixar fram lämplig nyans.

2. LOOSE POWDER CREAM. En foundation bör alltid fixeras för bästa hållbarhet. Ett löst puder ger en tunn osminkad känsla, det ger en jämn och slät yta.

3. COVER ALL MIX. Make Up Stores absoluta stolthet och storsäljare! Detta är en högpigmenterad concealer med neutraliserande egenskaper. En vanlig concealer döljer genom att täcka, Cover all Mix är fungerar som neutraliserare viket betyder att den dels döljer genom att täcker, men framför allt döljer genom de neutraliserande pigmenten.
Gul neutraliserar röda partier såsom ytliga blodkärl, blemmor etc.
Orange neutraliserar blåa toner i ansiktet som t ex under ögonen.
Beige används för att ljusa upp de båda färgerna och som bas på t ex ögonlocken. Kan även användas som high lighter under exempelvis ögonbrynet

4. WONDER POWDER KALAHARI. Make up stores svar på mineralpuder. Wonder Powder ger ett naturligt skimmer, jämnar ut huden, döljer rodnader och fina linjer på ett nästan magiskt sätt.

5. EYEDUST DUST. Denna underbara lösa skugga ger ett mycket fint skimmer. Kan användas med torr pensel för naturlig mjuk look. Appliceras den med fuktig pensel blir färgen mycket intensiv och högmetallisk

6. EYEPRIMER CLEAR. Används under ögonskugga för att få skuggorna att hålla. Eye Primer Clear är het transparent och fungerar därför ovanpå concealer eller foundation. Man får en mycket jämn och fin bas innan ögonskuggan appliceras. Skuggan blir mer hållfast och pigmenten i skuggan intensifieras

Konsten att ha tid


En ny fin klocka har hittat hem till oss...

Nu är jag ledig i två dagar för att jag skall jobba i helgen. Känns jätte skönt att vara ledig ibland på vardagar för man får automatiskt tid för sig själv då. tid för träning, återhämtning, lite småfix här hemma och självklart också tid för umgänge med sina nära. Idag pysslar jag lite med julklappar och läser ur en inspirerande bok som heter "Det blir alltid som man tänkt sig", en bok om mental styrketräning som jag varmt kan rekommendera till alla som läser här.


Mina favorit ögonskuggor från Make Up Store



Använder mig mest av ögonskuggor i neutrala färger ¨såsom beige, grått och brunt. Här ovan ser ni min favoriter som jag använder frekvent i vardagen. Från vänster högst upp.

1. Muffin, en klassiker från Make up store, används som highlighter, ögonskugga och kan med fördel även blandas med andra ögonskuggor för ett snyggt resultat.
2. Brown Sugar, en ljus begie skugga som har den där perfekta vardagsfärgen.
3. Khaki Gold, en grönaktig skugga med lite glitter i, jordnära skugga.
4. Velvet, en väldigt populär snygg grå skugga som används väldigt flitigt
5. Money talks, matt ljus brun skugga, passar både till vardag och fest.
6. Pollution, en matt svart skugga som är prefekt att göra sotningar med.


Tapas på Ramblas i Hornstull



Igår var vi på Ramblas tapasrestaurang i Hornstull och åt en massa goda smårättter. Vi har velat äta där flera gånger innan men det har tyvärr alltid varit fullbokat men igår så var vi ute i tid och fick oss ett bord. Lokalen är liten och mysig och maten som serveras är himmelskt god. Stora, vällagade tapas med härlig smak som gör att du inte går därifrån hungrig direkt. Verkligne ett ställe som jag kan rekommendera till er som gillar tapas. God mat och väldigt prisvärt för att avar Stockholm, tummen upp med andra ord!


På min önskelista denna julen



Vårt fina Mateus porslin har en speciell plats här hemma, i vår sideboard bakom glasdörrar så att man kan se dem. 
Jag blir alltid på lite extra gott humör när jag får duka med dessa skönheter då det vaknas middagsbjudning. Samlingen kan aldrig bli för stor och högst upp på listan är just nu ett stort grått fat med spetskant.
Vi har ett i beige sedan innan men nu skulle ett grått sitta fint.


På min önskelista denna julen



Emma Wiklunds bok " Emmas Skönhet" står även den på årets önskelista....


Ljuvlig promenad längs Norr Mälarstrand

Promenerar just nu längs norr Mälarstrand och njuter av solens sista strålar för denna dag. Andas in frisk luft och får sådana där små mini lyckorus bara av att vara. Vardagslyx!


Så var 2:a ljuset tänt

¨
Burkar med ljus i från MIO, adventsljusstaken har jag gjort av blockljus från IKEA och siffror/bricka från Åhlens. De söta tomtarna som skymtar till höger har en väns mormor gjort, plockas fram varje jul då jag tycker de är så fina.

Efter en härlig helg med min lillebror på spontanbesök slänger vi oss nu i soffan och tänder 2:a adventsljuset.

Min lillebror har som sagt besökt oss i helgen och det har varit så roligt. Vi har hunnit med en hel del men framförallt haft tid att umgås med varandra vilket vi inte blir bortskämda med då vi bor 50 mil ifrån varandra. Igår ägnade vi oss åt lite julklappsshopping, åt en smarrig brakmiddag på vårt favorithak Texas Longhorn följt av en biokväll med 4:e filmen i Twilight serien. Tyvärr så måste jag säga att filmen verkligen var en besvikelse, handlingslös och förutsägbar...

Nu blir det söndagsfilmen Bridesmaids, tända ljus och lite pepparkakor här hemma.


Mina favorit läppstift från Make Up Store




Jag använder inte läppstift dagligen men dessa är mina favoriter då jag vill känna mig lite extra fin.
Från vänster högst upp;

1. DUST neutralt läppstift i ljust beige ton med lite lite skimmer.

2. BARE beige ton, snyggt som vardagsläppstift eller perfekt till festen då man sminkat sig mer vid ögonen och vill ha ett diskret läppstift.

3. CRUST mitt absoluta favoritläppstift i orangebeige ton. Ibland använder jag Crust och Bare samtidigt.

4. EXIT ett matt ljusrosa vardagsläppstift.

5. BABY en ljusrosa ton blandat med en beige nyans. Passar både vardags och fest

6. CHINA RED matt knallrött läppstift. Behövs det sägas mer.


Mina favorit rouge från Make Up Store



Mitt absoluta favorit sminkmärke alla kategorier är Make Up Store. Jag tänkte visa er vad jag brukar använda för olika rouge, ögonskuggor, puder, osv eftersom jag tror att det är fler än jag som gillar det här med fint smink.

Först ut är mina favorit rouge. Med start högst upp från vänster

 1. NUT, ett rouge i mörk brun ton som framhäver kindbenen fint

2. OH SO FRESH, ett rouge i orange ton som jag även använder som ögonskugga

3. PEACH, varmt persikofärgat rouge med lyster i, men väl på plats ser rouget matt ut

4. POWER, naturlig varm färg då man inte vill så så sminkad ut.

5. MUST HAVE, kall lagom rosa ton, hörs på namnet att man inte kan leva utan...

6. FRESH ROSE, lite mer rosa än Must Have och ger sådär rosiga kinder.





På min önskelista denna julen



Världens finaste ljusstakar från DAY Home ligger högt upp på min önskelista. Tycker den största och den minsta är allra finast, snälla tomten ;)


RSS 2.0