Happy Friday



Nu skall jag ta min lilla svarta väska, slänga på mig en jacka och ett par höga pumps så är jag redo för en kväll på stan med några tjejkompisar. Uppe sedan fyra imorse men är förvånansvärt pigg för det. Måste vara alla härliga människor runt omkring mig som ger så mycket energi. Ha en härlig fredagskväll nu allihopa, oavsett om ni som jag skall ut och svira eller spendera kvällen i hemmets lugna vrå. Vi ses imorgon!


Halv åtta hos oss



Igår kväll var det dags för veckans "Halv åtta hos..." som vi kör varje onsdag tillsammans med några av våra kära vänner. Denna vecka var det vår tur att stå för värdskapet och det blev en väldigt trevlig kväll. Det är verkligen vardagslyx att äta 3-rätters, dricka lite vin och skratta tillsamman med sina vänner en kväll mitt i veckan. Jag uppskattar det så otroligt mycket och kan inte nog påtala hur härligt det är :)

Vår meny kan ni se nedan. Om jag får säga det själv så tyckte jag att det var väldigt mumsigt för smaklökarna ;)











Strumpisar


Lite nya strumpisar nu när hösten knackar på dörren...

Hej Fina!
Vilket härligt väder vi har haft idag. Vi satt ute på lunchen och njöt av solens strålar från en relativt blå himmel. Men ändå så är det ju så att hösten snart är här så jag har fyllt på byrålådan med lite nya strumpisar i höstfärgerna lila, grått och mörkbrunt.

Annars har jag haft en härlig dag. En dag då jag fixat med en massa men då jag ändå känner att jag har energi över och känner mig utvilad. Fler sådana dagar tack. Har bland annat gjort mängder med musli i eftermiddag som numera ingår i min dagliga frukost. Kör på en blandning av keso, frysta bär och egengjord musli (pumpafrön, solrosfrön, linfrön, fiberhavregryn, valnötter och kokos). Det mättar bra och känns som en bra start på dagen.
Satt i helgen och la upp ett  tränings- och kostschema för de närmaste 4 veckorna. Jag har känt de senaste veckorna att min kropp inte riktigt hänger med, energinivån är låg, tålamodet är minimalt och jag äter alldeles för mycket sötsaker så nu är det "all in" som gäller, starting from today...

Wish me luck?!


Hösten är Härlig



Jag gillar verkligen hösten. Fullkomligt älskar modet som är just nu och vill egentligen handla alldeles för mycket av det som finns i butikerna. På bilden ovan ser ni min fina poncho som jag använder var & varannan dag då den är både super fin och väldigt gosig då det börjar blåsa lite kyliga höstvindar mer och mer för var dag.

Denna helgen gästas vi av några av mina släktingar hemifrån Blekinge som tagit sig hela vägen upp till Stockholm. Det är verkligen härligt att få besök och hinna umgås en lite längre tid istället för några timmar vid kalas, jul eller likanande som det oftast blir nuförtiden då vi besöker våra hemtrakten. Men som sagt nu har vi några dagar tillsammans och hinner både göra stan, kolla in vårt närområde och som vi gör just nu, slappa lite i soffan med en tékopp framför sig.

Polotröja Grå
Blev lite shopping även denna lördag. Bland annat denna härliga klänning/tröja som kommer bli väldigt härlig och snygg till ett par stumpisar i höst. Klänning är verkligen ett av mina favoritplagg. Man känner sig alltid lite xtra kvinnlig i en fin klänning och så är det ju väldigt bekvämt med stumpbyxor istället för ett par tighta byxor...


Vårt framtida hus, nr 4



I vårt framtida hus vill jag ha ett stort öppet kök i lantlig newportstil. Vitt med fina detaljer, svart stenbänkskiva och en mönstrad tapet för att förstärka det vita. Bilden ovan är helt underbar, så inspirerande att jag smäller av. Jag vill bygga hus nu!







kök

marbodal,barstolar,fondtapet,kök

spisfläkt











Är på laddning



Jepp idag är jag ledig och har satt mina batterier på laddning hela dagen.
Sovmorgon, bra mat i magen, en prommis i solen och nu vilar jag mig i soffan framför repriser av webprogrammet STYLISTERNA. Framför mig har jag min enorma tékopp och om en stund tänkte jag ta tag i dagens middag. Det blir fisk- och kräftstjärtssoppa med limeaioli, himmelskt  god brukar den bli.


Zara woman - en klar favorit



Vit fräsch tunika i siden från Zara woman.
Blir fint till ett par tights, mina nya skinnbyxor eller ett par shorts & stumpisar.

Sa jag att jag fullkomligt älskar höstens klassiska mode?!


Välkommen kära måndag



Måndag.
Jag gillar faktiskt måndagar, uppstart på något vis.
Jag sitter just nu och planerar för kommande veckors träning.
För nu är det dags att ta sig ut ur den här lata-mig-i-soffan-mestadels-hela-tiden som har varat sedan semestern.
Nu behövs regelbunden träning som ger energi och håller alla höst-bacilusker borta från min kropp.

Hur lägger ni upp er träningshöst?


Kabelstickat - Klassiskt - Kanonfint



Fin kabelstickad baströja som även den fick följa med hem förra torsdagen.
Finns så otroligt mycket fint i butikerna just nu så inte lätt för en klädgalen Rebecka ;)


Paperbag waist skirt från Topshop



Nytt i garderoben är denna fina "paperbagwaist" kjol från Topshop som inhandlades på torsdagens shoppingrunda.
Nya höst boots syns också på bilden. Ett par mörkbruna snyggingar från Bianco som redan använts flitigt.


Med färg och mönster från HM Home







Har beställt ett nytt påslakan till sovrummet från HM Home. Skriver ETT då vi har ett stort dubbeltäcke som är 240cm brett som vi delar på, jag och min kärlek. Riktigt mysigt att sova under och perfekt då man skall bädda. Det nya påslakanet ser ni på bilderna ovan, lite mer färg och mönster för att få till en höstigare känsla där inne nu när vi går mot mörkare tider. Jag har sagt det innan och jag säger det igen, det kliar just nu i mina inrednings fingrar och jag fixar & trixar lite överallt här hemma just nu. Vi bor ju inte så stort så det är lagom då man vill få till en förändring med enkla medel.


Snö of Sweden armband



Senaste tillskottet i min smyckessamling är ett fint armband från SNÖ of Sweden.
Enkelt och klassiskt snitt med ett litet hjärta som gör dte lite speciellt.


Godmorgon världen, vilken underbar dag!



Dagens Rebecka. En glad och pigg sådan trots vad klockan säger.

Sjunger här lite på morgonkvisten, eller nynnan mest...
Gomorron världen, vilken underbar dag
så vart går färden, vart åker vi idag?


Perfekt avslutning!





Morotskaka muffins från American Cookies som ligger i GALLERIAN på hamngatan.
Supergoda, supersaftiga och superfina!

Perfekt avslutning på en alldeles underbart härlig dag!




Välkommen härliga torsdag!



Frukost i magen och snart skall jag bege mig ut i solskenet för en tur på stan.
Härligt soligt höstväder idag så jag tänker njuta till max av min lediga dag.

♥♥♥


Min egen dag


Fna höstnyheter som just nu finns i butikerna

Efter som jag numera kommer att jobba ungefär var 3:e helg så innebär det att jag blir ledig en del vardagar. Något som passar mig utmärkt då jag verkligen trivs med att få en alldeles "egen" dag såhär mitt i veckan. En dag att fylla med precis det som faller mig in. Imorgon tänker jag ta sovmorgon, äta god frukost länge, träna och ta en lugn shoppingtur på stan. Strosa runt och kolla in höstnyheterna som finns i butikerna just nu. Avslutningsvis tror jag att det blir en fikadate med en kompis eller eventuellt en filmkväll, beroende på humör för som sagt, det är min alldeles "egna" dag :)


Numera ser jag ut så här...



Numera ser jag ut såhär om dagarna.
Snickarbyxor och truckskor måste man ha då man vistas bland
pallar, lastbilar och en massa truckar av olika slag.

Har jag sagt att mitt nya jobb gör mig så glad?
Jag älskar att jobba med människor
det är energifyllt och utvecklande
Utmanande och frustrerande
Flexibelt och roligt


Precis så som jag vill ha det :)


Mamma & Mormor



Väldigt fin bild tagen utanför vårt place i Liljeholmskajen ♥


11 september 2011




Idag är det den 11 september 2011, inte har det väl undgått någon att det idag är 10 år sedan den fruktansvärda terroratacken ägde rum i New York. En dag som alltid kommer ses som ett stort mörkt hål i historen.
Ofattbart och fruktansvärt, en värld som nog inte någon av oss vill leva i.
 
Krama om era nära och berätta för dem hur mycket de betyder!

Jag hoppas att alla mina ♥ vet vilka ni är och vad ni betyder för mig
oavsett var ni befinner er på denna jord så finns ni i mitt ♥
Nu och för alltid


Inredningsspan i Bromma


två nya ljuslyktor på soffbordet som införskaffades för några veckor sedan, från Mio.


Idag har vi varit en runda ute i Bromma för lite inredningsspan på bl a Mio och den nyöppnade butiken EM möbler där ute. Vi kom hem med två nya fina rosa matskålar till Smilla och en stor "kungakrona" som man skall ha ljus i. Jag har letat efter en sådan i evigheter och såg den i MIO´s katalog för några veckor sedan men det tog lite tid för dem att få in den i butik. Men så idag stod den där och jag var omedelbart övertygad att den måste jag bara ha.
Jag skall fota den och visa er i veckan, så fin!



Bästa sushin i Stockholm från Svenska Sushiköket



Denna fredagskväll spenderar jag med vännen Maja.
Det vankas filmmys, smågodis men först världens bästa sushi från Svenska Sushiköket i Midsommarkransen.
Deras sushi är så fräsh och så älskar jag att de har en massa olika tillbehör till. Alltså inte endast utan en massa goa grejer som gör hela måltiden till en färgglad palett.

En Crabba Deluxe till mig och en Laxocado till Maja.

Mums!


Crabba Deluxe


Laxocado


Chillidilling denna söndagseftermiddag



Både Smilla och jag är helt slut idag. Efter en härlig lördag med både Tjejmilen och kräftskiva igår kväll så somnade vi inte förrän halv fem imorse. Så idag är det chillidilling som gäller med soffmys, serier på tv:n och gott i magen. Det värker i hela min kropp efter gårdagen. Inte riktigt snällt att inte träna på cirkus 2-3 månader och sedan chocka kroppen med löpning i en mil. Kanske skall träna lite mer ni när hösten står för dörren. Jag köpte iallafall nytt gymkort förra veckan och i och med nya jobbet så kommer jag att röra på mig betydligt mer så förhoppningsvis skall kroppen bli både lite starkare och smidigare de närmasta veckorna. Det gillas och behövs så man med gott samvete kan bura in sig och njuta av härligt höstmys ♥ 


Min första tjejmilen är nu avklarad. Plats...

img_1918 (MMS)

Min första tjejmilen är nu avklarad. Plats 1246 av 30700 och en helt ok tid på 52,44 så jag är grymt nöjd. Ni vet ju att fröken Rylandersson har legat på latsidan hela semestern och knappt sprungit 1 m så loppet genomfördes på ren envishet och vilja! Något jag har gått om ;)


RSS 2.0