Så var det klippt!

                                  

Har äntligen varit hos frisören idag och klippt av mig en rejäl bit av min väldigt slitna och tråkiga "kalufs". Men får väl säga att en "rejäl" bit enligt mig är ca 10 cm så jag har ju fortfarande långt hår men alla slitna och tråkiga strån är borta med vinden. Så härligt det är att dra fingrarna igenom ett nyttklippt hår som dessutom är rengjort och behandlat av härliga produkter.

Första gången jag klipper mig i Stockholm och jag hittade faktiskt en frisör direkt som jag blev väldigt nöjd med. Lyssnade på mig, gav tips och behandlade mitt hår med kärlek under en timme ungefär. Superhärligt var också att hon inte "kallpratade" för mycket utan lät mig ha en lugn och mysig stund med mig själv, senaste skvallertidningarna och en värmande kopp té.

Super nöjd är jag nu och känner mig genast lite mindre "vintertrist".

Sov gott kära ni!

Super snygga Josefine

                                             

Tycker denna kvinna är så otroligt vacker. Älskar hennes karaktär "Mickan" i serien Solsidan på tv4, klockren!


Super frukostbuffén :)

Denna helgen har min vän Caroline från Linköping varit här på besök. Igår började vi vår tjejhelg med en dunder frukostbuffé på Radisson SAS hotell vid centralen. Det var verkligen en buffé som vi sent kommer glömma. Har aldrig tidigare varit med om en så stor frukostbuffé, så frächt och framför allt så otroligt gott. Vi rullade praktiskt taget därifrån 1,5 h senare, mätta och belåtna vilket vi fortfarande var 10 h senare...
Under helgen har vi också sysselsatt oss med lite shopping, restaurangbesök, fika, tjejsnack,filmhäng och så en del rödvin och annat gott i glasen. En  riktigt härlig helg med andra ord.

Julmarknad på 1:a advent

Denna helgen har vi hunnit med både julmarknad i Gamla stan igår och idag i kungsträdgården. Så mysigt, trots kylan, att strosa runt bland hantverksbodar medan stora snöflingor faller ner från skyn. Riktig härlig 1 :a advent då snön ligger som ett vitt täcke på marken utanför och vi nu sitter inne med tända ljus omkring oss.

Längtar efter er tjejer!


"Tolie de jouy" mönstrat i nya lyan

Så här kommer mönstret att se ut då det kommer upp på en större yta. Hittade bara en bild i den röda färgen men det är alltså färgen på bilden nedan som vi skall ha i vårt nya hem.
Mycket tjat om tapeter nu men igår var vi ännu en runda och kikade på tapeter till vårt nya hem. Denna vackra tapet i "Tolie de jouy" mönster har vi fastnat för, i den ljusa vit/beige/grå nyansen som bilden längst ner visar. På den övre bilden kan man se hur mönstret bli då den kommer upp på en större yta.
Tanken är att vi skalla tapetser en mindre vägg i hallen (ca 2 m bred) och en i vardagsrummet (ca 1,5 m bred) för att sedan låta de andra väggar i de rummen vara vita.
Längtar så tills vi flyttar. Planerar, ritar och inreder vårt nya hem i tanken vilket gör att man bara blir mer och mer sugen på att flytta in.
Det kommer att bli så fin :)

Onsdagsmys på lokala favorit krogen med mi...

img_6807 (MMS)

Onsdagsmys på lokala favorit krogen med min kärlek


Sovrumstapet

                       
                                                                                                                      

I sovrummet har vi tänkte att tre st av väggarna skall gå i helvitt samt tapetsera en mönstrad vit fondtapet bakom sängen. lite som vi har i sovrummet i Linköping fast denna gång vill vi ha en vit mönstrad tapet pga att det inte är så mycket naturligt ljus i det nya sovrummet.

Dessa två ovan från ECO white collection gillar jag jätte mycket. Mest den längst ner tror jag. Gillar oregelbundna mönster då det känns som om man inte tröttnar lika lätt på dem.

Sökandet går vidare....

Blått är flott

                   
                    

I helgen då vi var nere i Lund så hann jag och tjejerna shoppa lite på lördagen. Hittade bl a en riktigt snygg blå klänning från Gina Tricot. Frida sa att det var en riktig "Rebecka klänning", en klänning men också lite som en blus, med skärp i midjan, volanger och i ett sådnant där härligt material som faller snyggt.

Ett extra + är att den har ganska så långa ärmar också. Tycker att det är snyggast med lite ärm såhär på vintern då man är allt annat än solbränd.

Nu är det läggdags...

See you

Letar nya tapeter

                      


                                    

                                     



Sitter och letar efter nya tapeter till vår nya lya. Tapeterna där är ju nya och fräscha men inte riktigt vår stil så vi kommer att tapsera om i alla rum. Har helt kärat ner mig i sk Toile de Jouy mönstrade tapeter. Tycker de är riktigt snygga, klassiska och samtidigt väldigt historiska.



Läggdags

                                
Saknar får stora säng som finns kvar "hemma" i Linköping. Längtar så till vi får föytta in i vår nya lägenhet vid nyår.

Håller på att packa resväskan här.
Jag och C skall till Lund imorgon för en helg hos några kompisar. Skall bli en härlig helg med flera vänner som vi inte sett på länge, lite partaj och så en konsert med Håkan Hellström. Som gjort för en lyckad helg med andra ord!

Annars är det bra med mig. Var på Riche igår och tog ett glas vin med en tjejkompis, onsdagslyx mitt i veckan vilket jag alltid uppskattar. På jobbet är det fullt upp, ju mer jag lär mig dessto mer inser jag hur mycket jag har att göra;) Men jag gillar det, dock är saknaden så ofantligt stor efter tjejerna i Linköping :(

Nu måste jag inta sängen. Tänkte vara på jobbet vid sextiden imorgon så att jag kan gå vid lunch och starta upp helgen på riktigt. Så några få timmars sömn blir det nu...

Ha det bra alla fina!

Underbart!

                   

En härlig bild från i somras då Carl och jag var på Gotland med mamma&pappa. Hade helt otroligt fint väder nästan hela veckan så det var en toppen semester. Åkte runt med husbilen i tre dagar och såg massor med sevärdheter och super fina stränder. Sedan gjorde vi Visby i slutet på veckan då C och jag umgicks med några kompisar istället. En del fest och partaj med härliga vänner blandat med familjemys var receptet för en lyckad sommarsemester!          


Dagen efter...  En alldeles fantastiskt ro...

img_6807 (MMS)

Dagen efter...  En alldeles fantastiskt rolig personalfest i Linköping med världens bästa kollegor! Hade så sjukt skoj igår,dansade som en tok och det känns i fötterna idag;) Nu är det soffan, repris av Idol och gårdagens chipsrester som gäller. Dagen efter helt enkelt!


Befinner mig i kära Linköping och skall ut...

img_6807 (MMS)

Befinner mig i kära Linköping och skall ut med Karolina ikväll. Blir middag på RIVA och lite rött till det. En härlig kväll med trevligt sällskap och samtidigt lite uppladdning inför morgondagens personalfest :)


De går bra nu...;)

Lite hektiska dagar just nu.

Examen i måndags gick bra, väldigt nervösa var vi (jag och mina kurskamrater) men efter diverse presentationer och utfrågningar så blev vi belönade med både presenter och fina tal. På kvällen firade vi med champange, 2-rätters middag och lite rödvin. Senare blev det även en stor, super smarrig strawberry daquiri för min del.

Jag vill tack er för ert stöd, ni var med mig under dagen och det hjälpte nog mig att klara uppgifterna.

Nu är jag glad att jag kan "checka" av ännu en punkt på att göra listan och snart, snart kunna börja leva lite normalt igen. Längtar till jul då vi får flytta in i vår fina nya lya.

Stöttar ni mig nu?

                                           

Imorgon har vi examensdag på den interna utbildning som jag har gått inom IKEA det senaste året.

Så här kvällen innan börjar det bli lite fler fjärilar i magen men fortfarande så pass att jag ser fram emot dagen;)

Skänk gärna mig en tanke imorgon då jag tror att jag komemr behöva ert stöd, fina läsare!

Wish me luck...

Fredag, handskalade räkor och min stora kärlek bredvid i soffan!

                         

Kollar idol, äter räkor och myser tillsammans denan fredagskväll :)

Working girl!

                               
                               Bild från i somras då jag var lite brunare kan man ju säga...

Första riktiga veckan på nya jobbet börjar lida mot sitt slut. Jag har haft fullt upp de senaste dagarna och alla nya intryck gör att jag inte riktigt haft ork att blogga särskilt mycket. Dessutom har vi examen på måndag i den chef/ledarskapsutbildning så jag gått senaste året inom IKEA. Det börjar bli lite fjärilar i magen inför denna stund men det skall såklart bli jätte roligt också. Skönt att kunna "bocka" av en grej på listan dock...

En annan grej som tar en del energi är att vi på söndag och måndag skall ah visning av vår lägenhet i Linköping. Det känns spännande men också liten klump i magen för att allt skall gå bra. Att det skall finnas någon härlig människa där ute som vill ta hand om vår skatt;)

Så efter måndag kan jag förhoppningsvis helt och hållet koncentrera mig på nya jobbet, nya stan och försöka hitta lite vänner här uppe som man kan förgylla vardagen med då man inte längre träffar sina "bästisar" varje dag,

För saknaden efter finaste tjejerna i Linköping börjar redan bli FÖR stor!

R


RSS 2.0