Om ni undrar vad vi pysslar med på jobbet



Här är en rolig film från IKEA Svågertorp (Malmö) om vad vi på logistik
pysslar med innan varuhuset öppnar klockan 10.


Inte riktigt på topp



Solen lyser så härligt utanför fönstren här i vardagsrummet. Detta tillsammans med lite nya fina gula blommor på köksbordet så kan man nästan känna lite att våren är på ingång. Tyvärr kan jag inte njuta särskilt mycket av det idag då jag inte  känner mig riktigt hundra. Skallevärk och en snorig näsa gör att mina bästa kompisar idag är den fina svartvita tékannan från engelska märket Price & Kensington och varma Ofelia filten från IKEA.


Vinteraktiviteter



Lugn söndagskväll här hemma råder med tända ljus, lite nötter i finaste Marimekko skålen och Wallanderfilm.
Tidigare idag har jag och min kärlek varit ute på vinterpromenad i solskenet. Vi gick bland annat bort till en sjö som ligger här i närheten och som man just nu kan åka skridskor på. Det var massor med människor där som grillade, åkte både långfärdsskridskor och små kottar som spelade hockey. En bit bort åkte några pulka och vinteridyllen var ett faktum. Så mysigt med söndagar då det är sådant här härligt vinterväder som det har varit idag.

Mera sådana dagar tack!


Handskalade räkor & vitt vin



En klassisker serveras denna fredagskväll.
Handskalade räkor, avokado och vitt vin.

Får aldrig nog av räkor!


Mimou kuddar



Grå kudde Mimou, beige kudde HM Home, vit pläd IKEA och grått fråskinn hemifrån Blekinge.



Beige Kudde Nordik, vit kudde HM Home, svart kudde Mimou och svartvit pläd IKEA.


Nyaste tillskottet i vardagsrummet är dessa fina kuddar från Mimou. Jag köpte en svart och två grå som nu samsas tillsammans med resten av våra kuddar i soffan och schäslongen. Carl brukar säga att vi har alldeles för mycket kuddar men jag har en tendens att inte lyssna på de orden...


Min vinterjacka



Jag har fått många frågor om min vinterjacka från Peak.
Jag hann inte ta en ny bild men hittade denna gamla bilden från när jag köpte min underbara jacka för 2 år sedan. Jackan är som sagt från Peak Performance och modellen heter Snowline J. Jag vet att de hade en likadan modell förra säsongen men hur utbudet ser ut i kan jag tyvärr inte svara på. Den är iallafall varm, gosig, klassisk och alldeles alldeles underbar år efter år!


Julen 2011 har nu definitivt tagit slut.




Fina små änglar från Köpenhamn som jag fick av mamma i julklapp.






Tycker att det är väldigt fint att lägga lite olika julpynt i en skål.






Fina tomten som jag gillar jätte mycket men som tyvärr lilla Smilla är riktigt rädd för.
Hon går omvägar för att inte komma för nära honom, vår lilla skrålla.






Finaste tomtarna på pinne som en väns mormor tillverkar sätter vi fram
varje jul och tänker lite extra på de där hemma i blekinge,






Perfekt att förvara ljusen i fina burkar. Till jul fick de lite extra dekoration
iform av några änglar som jag köpte i en liten butik i Göteborg för flera år sedan.






Jag har alltid haft en svaghet för små grisar. Dessa två är mina favoriter.






Svarta träbrickar fick till jul lite extra piff iform av glashjärtan och krispiga stjärnor.


Pinsamt

Det var ett tv-team på dans Fuego passet ikväll.
 De filmade två grabbar som var med i Anna Skippers program "Du är vad du äter".

Eftersom jag är en katastrof när det kommer till koordination och rytm i kroppen så kan ni med lite otur vänta er en rolig syn i rutan någon gång i februari. Pinsamt är en underdrift men det är väl sådant som man får bjuda på.


Dans fuego



Har en härlig ledig dag där både kropp & själ får sitt.

Nu är det dags för en tur till gymmet för lite dans Fuego.  Dans fuego är inspirerat av latinsk musik, latinska rytmer och dansuttryck. Inriktningen är mot stilar som salsa, mambo, rumba, flamenco, cumbia, samba.

Roligt och härlig träning som får en att ibladn skratta lite åt sin träningskompis.
Det här med koordination har aldrig varit min starka sida...


Vi sopar ut julen här hemma.



Ja nu åker vårt fina julpynt ner i sina boxar för att tillbringa några månader i vårt källarförråd.

Känns lite tomt men samtidigt öppnar det för nya möjligheter att inreda och välkomna nästa årstid. Jag är lite sugen på mörklila som accentfärg i vårt vardagsrum, vad tror ni om det?


Hej mitt vinterland. Nu är du här!



Så härligt att vi nu äntligen har lite vit fin snö utanför fönstren.

Jag tillhör dem som anser att det inte är någon riktig vinter om det inte faller stora vita flingor från skyn med jämna mellanrum. Någon minusgrad, solens strålar och lite krispighet i luften så är lyckas hos mig total.

Imorgon är jag ledig och då tänkte jag plocka bort våra julsaker (!) Ja så är det vi har fortfarande vår  adventsbelysning, ljusslingor och lite små änglar, stjärnor och annat tingeltangel lite här och där här hemma. Men som sagt imorgon åker det bort, ner i vårt källarförråd och efter det väntar det underbart härliga att fylla hemmet med vårens färger. Riktigt roligt! Kan förresten tipsa om att våren just nu håller på att flytta in i ditt närmaste IKEA varuhus, massor med nyheter och inspiration väntar på dig. Välkommen!


Lördagens festligheter



Igår hade vi lite vänner över för middag och spelkväll.

Det blev en härlig kväll som så alltid med fina människor. Påfyllning av energi i både kropp & knopp vilket behövdes under dagens intensiva jobbdag. Nu väntar söndagsmiddag och lite senare en Wallanderfilm.

Söndag i all sin enkelhet!


Tea for me and you



Jag är verkligen beroende av té under vinterhalvåret.
När det är lite kallt och ruggigt ute så knappar jag på stora vattenkokaren, tar fram min gigantiska tékopp från Indiska och väljer bland smaker såsom chai, Havtorn, Kiwi och Kanel. Det är som en drog och verkligen något som får både min kropp och knopp att må bra.

En läsare frågade om vår tapet som vi har i köket, var den kommer ifrån och vad den heter. Jag har letat i "arkivet" men kan inte komm apå vad varken märket eller tapeten heter. Det jag vet är att det var ett amerikanskt märke och vi köpte den i Mäleributiken i Alvik som har ett stort sortiment av tapeter. Jag letar vidare och återkommer om jag skulle komma på vilket märke det är.


Minnen



I vårt vardagsrum s har vi satt upp två stora tavelramar på ena kortväggen. Men än så länge så har vi inte några motiv i dem. Tanken är att vi skall framkalla några bilder hemifrån Blekinge på platser som väcker fina minnen hos en. Jag gillar att att saker runt omkring mig i mitt hem som påminner om roliga händelser eller minnen med de allra finaste människorna i vårt liv. Just nu så ser det ganska sterilt ut då bakgrunden som följer med ramarna fortfarande sitter i. Idag är jag ledig men har tyvärr lite feber och en hals som krånglar. Därför passar jag på att bläddra igenom alla tidningar under soffbordet och njuter av att göra absolut ingenting en dag som denna. En rätt ok fredag ändå tycker jag.


Vilotid



Hej på er finas läsare!

En lite piggare bloggerska har vi här idag men tyvärr så blir min hals allt värre. Därför försöker jag vila, dricka varmt té och ta det så lugnt som det bara går. Efter en intensiv dag på jobbet så är det inga problem att lyckas med detta då både kropp & knopp är alldeles slut efter dagens utmaningar. Men roligt har vi haft det och det är ju huvudsaken, ellerhur. Ikväll blir det grekiska biffar och coleslaw till middag, ett middagstips som jag tänkte lägga ut här lite senare. Må så gott allihopa och hoppas ni håller vinterns baciller långt ifrån er.


Tjejer



Tulpaner är en utav mina favorit blommor och något jag verkligen förknippar med vår.

Idag är det en trött Rebecka som skriver. Jag var iväg på en himlans trevlig tjejmiddag igår kväll och kom hem alldeles för sent med tanke på att det var en tidig jobbdag idag. Men min arbetsdag har ändå flytit på bra och när jag kom hem i eftermiddags så sov jag några timmar för att hämta tillbaks lite energi som gått förlorad. Men pga av en stundande förkylning 8 vill inte...) så är jag inte tillbaka ännu utan jag tror att det blir läggdags snart.

Men gårdagskvällen var som sagt helt underbar så summa sumarum så var det utan tveckan helt klart värt det!
 Ett super härligt gäng tjejer, god mat och gott vin som allt sammans rörs ihop med en drös av tjejsnack.

En fabulous evening som kryddar vardagen på ett himla fint sätt ♥


Prinsessan av Susanne Demåne






Denna fina prinsessa designad av Susanne Demåne fick jag i julklapp av Carl föräldrar.

Den har just nu fått en plats på vårt köksbord så att man ser den från alla håll. Tycker den är jätte fin och skulle inte tacka nej till fler skulpturer i likande utförande. Vet att det finns en ängel och en djävul också som jag har mina ögon på. När man köper dessa så får man dem i en orginell papperspåse som tillverkas på plats efter önskemål. En väldigt fin sak att få med andra ord.


Planerar veckan



Sköna söndag!
Idag vaknade jag utvilad, glad och super taggad för en härlig söndag.

Startade dagen med gymmet och en liten löprunda efter det längs vattnet här nedanför. Det var inte så kallt ute idag så det kändes både uppfriskande och härligt på samma gång. Det gäller på helgen att ta tillvara på de få ljusa timmarna på dygnet för rätt som det är så är det mörkt igen. En varm dusch, en brakfrukost och ett inredningsmagasin senare så sitter jag nu vid köksbordet och planerar kommande vecka. Skall försöka få till en hel del träning denna veckan då jag inser mer och mer hur vinterns mörker tär på min energinivå och bästa sättet att mota bort det är just träning. Så lite löpning, spinning, några timmar på gymmet och en och annan powerwalk skall nog kunna få liv i denna damen innan veckans slut. Låt oss tillsammans ge det ett försök.


Matig kycklingsallad



Riktigt matig och super god kycklingsallad som vi åt igår här hemma.

1 röd lök
1 paket bacon
100g fetaost
1/2 burk soltorkad tomat
10-15 stekta champinjoner
1 grillad kyckling
2dl creme fraiche
1 msk majonäs
valfri salladssort
färska örter och kryddor efter smak.

Stek champinjoner lite lätt och blanda alla ingredinenser förutom salladen som varvas ner i blandningen precis innan servering. Servera med lite riven parmesan och valnötter.

Mums!


Blått är flott



Nyaste tillskottet i min vår garderob.


Snygga träningskläder



Till våren är det alltid roligt att investera i lite nya träningskläder för att få en liten extra push.
Som ovan skulle jag gärna gå klädd till mitt nästa träningspass.


Recept på Bountybollar med mörk choklad

Bountybollar  25 st
1/2 dl socker
75 g kokosfett
200 g riven kokos
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl kokosmjölk
200 g mörk choklad 70 %


Gör så här:
Smält socker och kokosfett i en kastrull.

Tillsätt kokos, kokosmjölk, vispgrädde och låt det sjuda.

Rör samman allt och låt sedan smeten stå 1 timme i kylen och vila.

Forma degen till 25 runda bollar.

Sätt in bitarna i frysen och låt vila 1 timme.

Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller mikron.

Doppa kokosbitarna i chokladen.

Förvara i kylen.

Fullproppad!



Efter några dagars ledarskapsutbildning med jobbet så är man fullprobbad med både ny energi, kunskap och en hel del onyttigheter. Se bara på det här fikabordet som dukades upp varje eftermiddag. Ett par kilo extra i min mage har det nog blivit dessa dagar för vem kan motstå sådana här godsaker, inte jag!


Redo för kylan




Nu känns det som om det bara blir kallare och kallare för varje dag.
Inte mig emot, jag tycker att luften blir så frisk och härlig vid sådant här väder men kallare än -10 behöver det inte bli. Man vill ju fortfarande kunna vistas ute och få lite solljus på sig utan att frysa tårna av sig. I helgen fyllde vi på téburkarna här hemma efter ett besök på NK så nu är man redo för vinterns lite kyligare kvällar.

Annars är det en måndag som inte sticker ut något avsevärt mer än att det blev en väldigt lång dag på jobbet. Men jag var tvungen att fixa klart lite saker för att resten av veckan kunna åka på en utbildning i situationsanassat ledarskap. Skall bli roligt att umgås med lite kollegor från vårt avlånga land och förhoppningsvis utvecklas tillsammans. Nu är det dags för träning, dags att tagga till!


Söndagsgodis



Idag har vi haft en riktig fixa dag här hemma, Carl & jag. Carl har skött tvätten och rensat i några skåp medans jag spenderat halva dagen i köket med att göra diverse middagar, slängt ihop en omgång musli och som avslutning fick det bli hemmagjorda bountybollar. De är verkligen super enkla att göra och smakar himmelskt.

Tycker att det är så himla skönt om man kan fixa lite utav veckans mat redan på söndagen och på så vis få tid över till annat. Idag blev det chili con carne, lasagne och en riktigt god ceasarsallad. 

 Så nu känner jag mig faktiskt lite slut som artist och menar att jag gjort mig förtjänt av att slå mig ner i soffan med lite té och några små "bollar". Trevlig söndag på er!


Aj då



Magen bubblar, krampar och ger ifrån sig små konstiga ljus (!).
Undrar om jag har fått i mig något olämpligt eller gud förbjude dragit på mig en släng av vintermagsjukan...

Lägger upp benen och vilar en stund till och hoppas på bättring snart för
det var inte såhär jag ville spendera min helg :(


Påfyllning av energi & té



Så ser helgens planer ut.
Påfyllning av energi iform av lite vila, mycket härliga vänner men framförallt massor av kärlek.
Skall också försöka att hinna med lite påfyllning av té från NK. Lite chai & Havtorn får det nog bli.
Ikväll är det handskalade räkor, The Voice och bästa sällskapet ♥ som gäller.


Solgula saffransbullar



Gjorde inga innan jul men nu vart jag väldigt sugen på saffransbullar så jag svängde ihop en sats.

Nu står 2 plåtar solgula saffransbullar med pärlsocker på i min ugn. Kvällsfika blir det alltså ikväll, bullar och lite chaité. Snön har kommit till Stockholm i eftermiddag så nu är dte mys i vårt hus!


Lugna gatan



Busväder råder utanför fönstren så nu är man glad att man kan vara inomhus resten av dagen.
Lite smarrig mellis i magen och ett stort glas havtorn té och blodsockernivån är åter på en stabil nivå.

Idag har varit en jätte härlig dag med full fart på jobbet. Mycket kunder rör sig genom vårt stora varuhus dessa sista julledighetsdagar och det märks tydligt på vårt arbete innan öppetid då alla varor skall fyllas på. Det är så häftigt vilken mängd vi hanterar varje dag, kunden handlar, vi fyller på och så fortsätter det, i ett högt tempo men visst är det bra med rulijans!


Nyårsstassen



Riktigt tråkigt att jag inte har någon bild ifrån vårt nyårsfirande så att jag kunde visa er min fina klänning. Men ni får nöja er med bilden ovan, en figursydd svart spetsklänning som jag bar tillsammans med ett par klassiska svarta pumps. Mest nöjd var jag nog med min frisyr då jag för ovanlighetens skull hade det uppsatt baktill med lite slingor hängandes längs sidorna, något som jag måste ha oftare för jag kände mig jätte fin i det. det är bara det där att man skall lära sig att hanskas med alla hårnålar hit och dit ;)



Dålig bild tagen med mobilkameran men det är tyävrr den enda jag har...


Nyheter hos Nelly



Trillat in lite nyheter på Nelly.
Blev lite sugen på denna fina tröjan från Rut m fl


Emmie Land textilserie på IKEA





En otroligt fin textilserie Emmie land är på väg in till ditt närmaste IKEA varuhus.
Det är lite tolie de joey inspirerat (som vår tapet i hallen) och känns klassiskt vår frächt så
det kan nog bli ett köp för min del. Kommer som baldn annat påslakan och kuddfodral.

Vill ha kvar adventsbelysningen lite till men sedan skall det fixas inför vårens ankomst....


Så var julen över för denna gång



Smilla var julfin med rött sidenband på julafton.


Mamma & Pappas julbord verkar inte intressera Smillis som sover sött i kökssoffan.

Ja nu är julen över för denna gång. Mycket mat, sömn och härligt sällskap har det blivit men nu blickar vi framåt och tar 2012 med stormsteg. Efter första dagen tillbaka på jobbet känner man sig rätt mör i kroppen och jag tänkte inta sängen alldeles strax. Lite mer intressanta blogginlägg får jag återkomma med en annan dag.

God fortsättning!


On The Road -again

Så var det dags att styra bilen upp mot Stockholm igen. Hela lilla familjen sitter inpackade i bilen tillsammans med fina julklappar, resväskor och självklart pappas hemmagjorda "spickefläsk" som resegodis. Vi gjorde ett stopp utanför Linköping för en timme sedan och åt middag tillsammans med en vän.det gäller att passa på då man har vägarna förbi. Imorgon väntar jobb igen efter en grymt härlig ledighet. Förhoppningsvis blir det en energifylld start på det nya året! Det får vi tillsammans se till :)


RSS 2.0