Orange

Hittade ett fint orange linne i siden på Sisters i helgen.
Har inget tidigare i den färgen i min garderob  men det känns
som det måste bli ändring på det för detta var fint!




Energi!



Hallo Raringar!

Jag har haft en helt underbar helg såhär i slutet på juli. Hunnit med en hel del samtidigt som jag har laddat batterierna efter en händelserik vecka. Tog med mig datorn hem från jobbet i fredags så har hunnit jobba lite också så nu behöver man inte vara stressad för kommande arbetsvecka utan nu ligger jag i fas igen. På tal om kommande vecka, jobbar bara mån-ons denna veckan för på onsdag eftermiddag tar jag flyget ner mot Kalmar för nästan en veckas semester på Öland med mina kära släktingar & vänner. Skall bli så härligt att bo i husvagn, mysa med storasyster&vänner, leka med småkusinerna och självklart ta färgglad sommardrink eller 2.

En annan sak som är toppen med Öland är att det finns en Pannkaksfabrik i Borgholm som man kan köpa supergoda pannkakor direkt av. Jag brukar köpa en hel kartong så man har i husvagnen om suget plötsligt skulle komma på;)

Nu är det läggdags för länge sen...





Home sweet home

    
    Lite nytt på köksbordet iform av en super fin bricka i svart&vit från IKEA Stockholm
    serien som jag köpte igår samt en söt blomma som Carls föräldrar hade köpt till oss
     på Rosendahls Trädgård. 


                                                                     Hej på er alla fina där ute!

Redan fredag efter första jobbveckan efter semestern. Känns skönt att det nu väntar en lugnt fredagskväll på hemmaplan med min C och lite fredagsmys iform av tacos & film. Känner att energin har runnit ur mig vid det här laget då veckan som gått verkligen har varit rolig men framförallt intensiv. Jobbat, haft gäster varje natt som avlöst varandra och så en del kvällsaktiviteter på det, då blir det summa sumarumn en lite tröttis Rebecka så här på fredagskvällen.

               Nu blir det att ta tag i kvällsmaten, fredagstacos som sagt. Dags att återställa ordningen här hemma ;)


Lilla Lou Wera Stina Berg

                                     

Igår var vi på dop då den här lilla tjejen fick sitt fina namn, Lou Wera Stina Berg.

Sockersöt var hon i sin fina dopklänning (som jag hoppas jag kan visa er bild på senare) och log precis hela cermonin igenom. Vände sig till och med om mot tjejen som sjöng låtar för henne och lyssnade så sött.

Underbara lilla unge som vi älskar så ♥


Bruka Design

  

Efter en hel del inredningsspan de senaste dagarna på Västkusten så längtar jag allt lite hem till vår egen lilla vrå i storstaden just nu. Ett besök i Bruka designs butik på Östermalm är prioriterat på "att-göra-listan" när vi återvänder nästa vecka då jag har spanat in lite nya burkar och annat fint som måste tas en närmre titt på, omgående.

Känns som att det alltid kliar lite extra i mina inredningsfingrar efter en längre ledighet/tid hemifrån, känner ni där ute likadant? Jag vill fixa, rensa, organisera och fräscha upp där hemma så att det känns sådär härligt att stiga innanför dörren och bara njuta av det fina.


Inredningsspan i Fjällbacka & Grebbestad

                                 


Idag har vi ägnat oss åt inredningsspaning i flera små mysiga butiker i lilla Fjällbacka och Grebbestad längs västkusten. Verkligen min stil i de flesta butiker där man kunde hitta bl a saker från Bruka design, Gripsholm, DAY Home, Cult design, Marimekko och Mimou. Mycket till det marina hemmet då det såklart finns väldigt mycket seglare bland de som besöker de små kustbyarna. Vi har ju lite marint i vårt badrum hemma så det blev faktiskt ett köp av en "livboj" i mörkblått och vitt med texten Welcome aboard som skall få pryda väggen bakom toalettstolen som idag ekar tom.



                            

Nu har vi börjat vår resa neråt till Blekinge igen och inatt sover vi vid en liten sjö utanför Jönköping. Västkust semestern är snart slut för denna gång och det är många fina minnen som vi tar med oss hem att tänka på då kyligare vindar råder om några månader. Vi pratade idag om att vi tycker att vi har haft väldigt bra väder på vår semester i stort de senaste 3,5 veckorna. Lite regn men framförallt väldigt mycket sol och vi har legat vid strand och klippor flera dagar, umgåtts med fina vänner och latat oss sådär mycket som man skall på sin semester.

Nu väntar en helg med konsert samt dop för Carls systerdotter, lilla Lou Vera Stina. Så vi hoppas att det regn som nu sköljer över Sverige skall försvinna illa kvickt så att vi kan njuta riktigt ordentligt de här sista dagarna på denna semestern. På måndag styr jag åter igen stegen mot det stora gulblå huset, fylld av ny energi och förväntan på vad denna hösten skall erbjuda.



Soliga klippor & salta bad

                      


Vilken härlig dag!
Att vakna upp i en husbil parkerad ute vid klipporna i Smögen då solen lyser från blå himmel och temperaturen visar kring 20 grader, ja då är det svårt att må annat än bra. Har man dessutom semester, sin kärlek bredvid sig och hela dagen oplanerad framför sig så är det lätt att dra lite extra på smilgroparna.

Dagen har sedan gått i lagom takt då vi mestadels spenderat den i solen på en av de många klipporna kring Smögens kust. Där har vi badat trots min stora skräck för maneter, krabbor och liknande vattendjur som rör sig i dessa trakterna. Fick även några timmar med min bok "Hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann" och den är precis så bra som jag fått höra från mina kollegor på jobbet så det kan nog bli några kapitell imorgon också.

Tills dess så får ni ha det så bra!


Smögen



Vi befinner oss nu i Smögen där solen har strålat från en härlig blå himmel precis hela dagen. Vi har verkligen tur med vädret på vår semester och idag var inget undantag. Smögen är verkligen hur mysigt som helst med alla klippor, båtar och havet vart man än vänder sig. Vi har badat och solat på klipporna under dagen samt vandrat längs hamnen under kvällen.




Så söta små "stugor" i glada färger längs hamnen.
 Känns som om man går runt i en saga ibland då allt är så litet, pittoreskt och nära naturen på ett härligt sätt.
Just här låg det inte så många båtar då det var en privat del av hamnen. Längre ut låg gästhamnen där alla stora och fina båtar låg tätt intill varandra längs båda sidor.




Tar en liten paus med mitt hjärta vid bryggan.
Solen strålar och vi har semester, vad mer kan man önska sig...



Pappa och Carl lyckades jag fånga på en fin bild i solskenet.
Syns att de båda fått en hel del sol under dagen.



Mamma på en av de många "bryggor" som finns längs klipporna.
Det är väldigt bra ordnat för oss turister här i Smögen, man har verkligen ansträngt sig för att
man skall få en så bra vistelse som möjligt när man besöker orten.



Nr 3 på vårt framtida hus. En glasveranda i gammal stil.

En underbar härlig glasveranda i gammal stil är något jag drömmer om till vårt framtida hus.















En hälsning från Västkusten



Skickar en hälsning från Västkusten och närmare bestämt Lysekil som vi nu befinner oss i.
Efter en hel helg med glada partyvänner ute i sommarstugan, lite sömn och en hel del alkoholhaltig dryck kände vi att vi nu behövde en lite lugnare miljö för att vila upp oss såhär sista veckan på semestern. Så inatt stannade vi till med husbilen i fina Skärhamn på Tjörn för att vid lunchtid idag bege oss vidare mot Orust, Grundsund (där serien Saltön spelades in), Fiskebäckskil och så slutligen ikväll parkerade vi vid hamnen i Lysekil för att övernatta.

Det är så smidigt att semestera med husbil då man kan stanna nästan precis var man vill för att övernatta.

Återkommer med lite mer bilder på de fina ställen vi besöker.


Hej då fina fina Mölle



Nu checkar vi snart ut från hotellet och lämnar mysiga lilla Mölle för denna gång.
Vi har haft bra flyt med vädret och fått en hel del timmar vid både havet & poolen.

Nu väntar en sjudundrande fest hemma i Ronneby (eller rättare sagt ute på Jordö) då vi är ett glatt gäng vänner som kommer träffas i en sommarstuga och kalasa med varandra i dagarna 3!
Roligt roligt


Mimou inte Mairo!



Jag får be om ursäkt för lite fel info i föregående inlägg om Café Mandeltårtan i Ronneby.
En vänlig läsare uppmärksammade mig på detta med följande kommentar.

"Får bara flika in med viktig info, kvinnan bakom MIMOU, från Minta-butiken och det är fyllt med Mimou tapeter, tyger och kuddar!! "

Inte Mairo som jag skrev. Så nu vet ni det, ibland är jag lite för snabb bakom tangenterna...


Poolhäng precis vid havet är inte fel en e...

img_0826 (MMS)

Poolhäng precis vid havet är inte fel en eftermiddag som denna! Underbara härliga fantastiska sommar Sverige...


Café Mandeltårtan i Ronneby

Vill tipsa alla som besöker Ronneby att ta en fika på Café Mandeltårtan vid Brunnsparken i Ronneby.
Det är ett nyöppnat ställe som ligger i ett gammalt fint hus precis vid ån och med en sagolik utsikt över delar av Ronnebys Brunnspark. Här har kvinnan bakom märket Mairo varit och inrett alla rum med diverse Mairotyger, kuddar, lampor osv allt för att cafeét skall få en mysig och gammeldags karaktär.














Bebismys med lilla Lou


Lilla Lou med en väldigt stolt morbror Carl

Idag har vi varit hemma hos Carls storasyster och myst med hela familjen.
Jag har berättat många många sagor om dinosaurier för Wille och myst med hans lillasyster Lou.
Imorgon åker vi allihopa iväg några dagar för en liten tripp till Höganäs och Mölle då vi lovat att vara lite barnvakt till de små så att deras föraldrar kan få lite tid på tu man hand.


Rolig kväll!!!


Färgglada drinkar & sommarhetta är det som...

img_4096 (MMS)

Färgglada drinkar & sommarhetta är det som gäller denna kvällen. Allt i sällskap med några fina tjejer som skall köra Karlskronas uteliv lite roligare om några timmar. Ha en härlig kväll alla fina!


RSS 2.0