I väntan på middagsgäster!



Får min kusin och hans Maria på besök denna torsdagskväll.

Jätte jätte härligt att ha dem här!


Läggdags!



Dags att krypa ner i stora härliga sängen nu.


Imorgon bitti blir det löptur längs vattnet. Bästa sättet att starta dagen på.
Vilat ett par dagar nu pga att jag jag skadade något i vaden innan vår skidsemester och det inte riktigt har velat läka. Men nu känne rjag mig redo för träning och framförallt löpning igen.


Vita hyllor i köket




Idag köpte jag två vita hyllor med tillhörande konsoler till väggen i köket.
Tänkte att vi skall ha lite burkar med musli och liknande på dem.
Tror det kan bli fint.


Tine K Home

Försöker övertyga min sambo om att vi skall köpa en lampskärm från Tine K Home till vårt matbord.
Tycker de är så otroligt fina, vill ha en i storlek L och färgen kit. Måste bara övertala honom lite till...






Slut som artist för denna dag!


Två nya värmeljusstakar fick följa med mig hem idag. från butiken Zandvoort i Sickla.

Nu har jag precis satt mig i soffan, med min STORA kopp té och laptopen i knät. Tänker inte göra så mycket mer denna söndag eftersom jag känner mig helt "slut som artist..." för idag. Caroline och jag har gått en hel del denna helgen, varit i många inredningsbutiker (ett stort  intresse som vi delar), ätit gott på mysiga cafeér och restauranger samt druckit ett glas vin eller två. Men framförallt har vi njutit av varandras sällskap, så härligt att ha henne här några dagar. Nu dröjer det bara några dagar tills vi ses igen då det nästa helg vankas "tjejhelg" här hemma hos mig då jag får besök av fina tjejer ifrån Linköping :)

Ser jag redan nu fram emot!!!


Strålande sol (börjar bli en vana...) och ...

img_5140 (MMS)

Strålande sol (börjar bli en vana...) och blå himmel. Skall möta Caroline som kommer med tåget fr Linköping och sedan strosa runt på stan :)  ikväll blir det middag och lite party på det. Härlig helg!!!


Fredag!




Jag har haft en så otroligt härlig dag!

Började dagen med en löptur till jobbet i solens strålar. (dagens träning check!)
När jag sedan på plats vid mitt skrivbord på jobbet öppnade min mail så fick jag ett fint mail av min chef.
 Hon hade läst i veckans personaltidning att jag hade fått "Dagens ros" av vår möbelfunktion på varuhuset.
Anledningen till min ros var att jag har hjälpt till ute i varuhuset  bland annat under vår kökskampanj, bytt av vid lite raster och hjälp till när jag kunnat. En självklarhet enligt mig som är van vid "säljet" men som numera jobbar på personalavdelningen och mestadels spenderar min arbetsdag på kontoret.  Härligt att få vara "ute i verkligheten" igen och träffa kunder och uppdatera mina kunskaper om sortimentet.

Blev så glad att de uppskattar min hjälp!

Blir också  så inspirerad av människor som väljer att göra andra glada genom att visa sin uppskattning.
Sådant borde vi göra oftare. Ge varandra komplimanger och lyfta sin omgivning istället för att hela tiden fokusera på sig själv. Delat glädje är dubbel glädje!


Klart man längtar tillbaka lite



Vi hade verkligen kanonväder på vår semester. Strålande sol 6 dagar av 7 så det blev ofta en paus på en uteservering emellanåt.

 Har nog säker druckit ett 20-tal varm choklad med massor utav grädde, så underbart gott!


Borta bra men hemma är absolut bäst!



Hemma efter en alldeles underbar vecka i fjällen med hela härliga familjen, en stor del av släkten och så lite kompisar på det. Då kan man inte annat än må som en prinsessa :)

Lite trött nu efter resande halva natten men solens strålar ger lite energi så här på söndags eftermiddagen. Har hunnit med att fylla upp kyl, frys och skafferi samt hämtat lilla Smilla hos sin kattvakt.

Nu väntar faktiskt söndagsmys. Tänker ta tag i tvätt och uppackning en annan dag, för söndag är en vilodag, sådeså!

Vilken utsikt vi har här uppe på fjället! ...

img_7155 (MMS)

Vilken utsikt vi har här uppe på fjället!  Nu står vi här ute och skall åka offpist i nysnön som föll under natten och gårdagen.  Så magiskt härligt!


Strålande sol, skidåkning & familjemys



Inte mycket tillbloggande denna veckan då det råder semester för min del. Strålande sol och klarblå himmel har vi haft i 4 dagar nu vilket känns helt otroligt härligt. Blir både bra skidåkning, lite sol på olika fjällterasser och en hel del familjemys hemma i stugan. Idag tog jag, Carl och storasyster oss en liten förmiddagslur i solskenet på en uteservering efter att vi intagit varm choklad för min del och öl för de andra. Så gött att sitta i solen, känna värmen i ansiktet och slumra till några minuter. semester helt enkelt.


Nu startar semestern!  Börjar semestern me...

img_2308 (MMS)

Nu startar semestern!  Börjar semestern med en löptur i solskenet och efter det väntar afterwork med några goda vänner. På söndag morgon åker vi till fjällen för en veckas skidåkning med ett härligt gäng nere från hemtrakterna. Släkt, vänner, bekanta ALLA skall med och det skall bli så roligt att få umgås!


Sommar på IKEA 2011








Hemmakväll med tända ljus och tidningar

chicnr6

Hemmakväll väntar mig idag. Trivs jag bra med då det blåser storm utanför fönstren och regnar från sidan. Det positiva är ju att då försvinner ju snön snabbare vilket jag gillar skarpt. Igår när jag skulle ta en löprunda fick jag vända efter ett tag, helt genomsur om fötterna, och med värk i vaderna pga alla hopp mellan vattenpölar.

Nu skall jag laga lite mat och bläddra i nya numret av Chic tidningen som kom i brevlådan idag.


Ibland är det bara att köra



En dag på jobbet som inte alls kändes särskilt lustfylld, rent av tråkig faktiskt. Det hör inte till vanligheterna men ibland så får man "bita i det sura..." och bara köra på ändå. Tog mig ut på en löprunda bort mot Hammarby sjöstad när jag kom hem i eftermiddags vilket vände min dag direkt. Blev en lugn runda idag då jag kände att kroppen inte riktigt var 100% laddad utan mest ville jogga fram i behagligt tempo.

Lyssnade på P3 dokumentär medans jag sprang. Verkligen en super bra uppfinning att man kan lyssna på sådant i iphonen. Bara att ladda ner Sveriges radios app så finns det massor av intressanta program där att lyssna på när man tar sig en tur. Idag lyssnade jag på en 1,5 h dokumentär om Tsunamin, verkligen gripande och det var så att det rös i min varma kropp flera gånger. Ledsamt men otroligt nyttigt att höra ändå.


Mycket inspiration i butiken Zandvoort



Hela långa helgen har jag haft min storasyster på besök :)

Igår blev det bland annat lite inredningsspan i underbara butiken ZANDVOORT som ligger i en ruffig gammal industrilokal ute i Sickla. Verkligen värt ett besök!

Jag blev lite extra sugen på några nattduksbord, flera utav deras fina lyktor och så en lampa ffrån Tine K Home som jag spanat på ett tag. Men tyvärr är den slut överallt i just den färgen som jag vill ha... så får tålmodigt vänta.













Konsten att fylla på varor på IKEA!



Denna veckan har jag hjälpt mina kollegor på varupåfyllnaden på morgonen. Det är ett gäng härliga människor som börjar sin arbetsdag redan kl 05.00 på morgonen och ser på till att fylla på alla varor så att vi klockan 10.00 kan öppna ett "varuhus i skick som nytt".

De är grymma på sitt jobb!

Ikea kungen kurva är världens största IKEA och då kan ni själva tänka er hur många pall med varor det kommer till varuhuset VARJe dag som skall fyllas på.

De ser inte bara till att fylla på alla pall med varor som kommer in till huset, de gör det med en enorm glädje och energi också. Jag blir så glad varenda gång när man inser vilken fantastisk arbetsplats jag jobbar på. En plats där man respekterar varandra och hjälps åt. Inte för att man måste, utan för att man VILL!

Idag gick jag runt och skrattade och log hela morgonen :)

Eftersom det är sportlov denna veckan är det extra mycket kunder i varuhuset vilket gör att fler varor behvöer fyllas på än vanligt. Framåt åtta tiden imorse började det komma in pall i rasande takt, kände ett tag att jag var osäker på om vi skulle hinna klart till 10.00 då vi öppnar. Men så kom jag på att, just det, jag jobbar ju på ett ställe med mantrat "Tillsammans är vi starka". Så tog Jenny en pall, Haidar en, Abulai och jag hjälptes åt med en annan medans Lena, Lina, Anton och de andra drog i högsta växeln och "bara körde".

Så vips, vid 09.30 var vi klara. Alltså långt innan deadline, vilket gav oss tid att snygga till huset lite extra denna morgon.

Så härligt att se när människor samarbetar, då glädjen av att hjälpa någon är större än den egna uppgiften.

Till alla mina kollegor, ni är grymma <3



Träning ger Lycka <3



Fredag, löprunda med fantastisk energi, en långdusch med Smillis som sällskap (!) och nu är snart storasyster på ingång för att stanna här ända till på måndag. Härlig dag med andra ord!

Bra dag på jobbet med mycket energi och glädje med mina arbetskamrater. Efter det tog jag mig ut för en löprunda, var lite seg till en början då det blev en långrunda igår på nästan 1,5 mil så planen var att "bara" köra 5km idag. Men så tog min fantastiska kropp över och puttade undan alla tankar på "fredagströtthet" och träningsvärk. Med bra musik i ögonen och en fantastisk miljö omkring sig kändes det som om jag hade kunnat springa hur långt som helst idag. Blev en tur över Västerbron till Kungsholmen, längs Norr mälarstrand, genom Gamla stan över till Söder mälarstrand, runt Reimersholme och avslutade längs Liljeholmskajen. Tänkte flera gånger på att det kändes som om jag sprang inne i ett fint vykort. När man bor i Stockholm finns det inga ursäkter för att inte träna, det är så vackert att springa runt här.

En liten nätt runda blev det till slut på 1,3 mil :)
Lite imponerad av mig själv idag, jag är starkare än vad jag tror.


Strålande solsken, ljusblå himmel och musi...

img_2666 (MMS)

Strålande solsken, ljusblå himmel och musik i hörlurarna.  Dagens löprunda går runt Långholmen och Södermalm.  Helt otroligt underbart!!! Njut nu av alla vårtecken som visar sig All kärlek <3


Himmelriket

Idag har det varit helt underbart väder i Stockholm. Strålande sol, klarblå himmel och 6 grader plus (!).
Så efter jobbet tog jag en runda på stan och spanade i inredningsbutiker. Har ju snöat in mig på lampor och gissa om jag blev glad då jag hittade himmelriket på Humlegårdsgatan, även kallad butik Hans Mikkelsen. Så fantastisk butik, mycket fina saker som man kan titta på, känna och klämma och förhoppningsvis även köpa med sig något hem. Idag blev det två ramar för min del som skall stå på våra nattduksbord i sovrummet.






RSS 2.0