sommar/Vinter



Nu bygger jag sommarbutik för fullt på jobbet samtidigt som det snöar ute och jag längtar enormt till skidsemstern nästa vecka.

Det går inte ihop?!

Men skoj är det.

Smaskig solomiddag



Idag är en sådan dag (som många är nu för tiden) då jag och Carl springe rom varandra här hemma. Jag kommer hem efter jobbet då han precis har gått iväg till sitt :(

Så ikväll har jag gjort en riktig Rebecka middag.

Räksmörgås
Avocado med seet chilisås
Lime/citron sås
samt ett stort glas jordgubbssmoothie

Så gott skall det bli.

♥ Rebecka

Det bästa mot magont och trötthet



Orkade dock bara äta sisådär 5 teskedar men gott var det ändå.
 Nu har jag ju massor kvar i frysen när suget återkommer.

Den som spar han har... ;)

Inte mycket mer att säga idag.

Eller jo förresten

Min Carl är verkligen min andra hälft. Min älskade. Min kärlek.
Som jag tycker om honom!

♥ Rebecka 

Magont



Dagen startade 05.15 och då var jag förvånansvärt pigg. Efter några timmar på jobbet började min mage krångla, haft sådana starka kramper och det sitter fortfarande i. Så därför har jag nu bäddat ner mig i soffan med en stor kopp te och försöker tänka på något annat. går väl sådär...

Längtat så efter min C idag och försökte verkligen komma ifrån jobbet i tid, men hann ändå bara träffa honom i sisådär en halvtimme innan han skulle iväg till banken för kvällsjobb. Det är inte så skoj nu när C pluggar på dagarna och oftast jobbar om kvällarna, ibland så sent som till 24.00, då sover jag som en liten stock så det blir inte mycket till umgås i den här familjen just nu :(

Som tur är är det bara tillfälligt, till sommaren ungefär sen skall han jobba som vanligt igen, LÄNGTAR!

Ikväll hände rinte så mycket spännande, som sagt vila, och skall även försöka klara av att köra några maskiner tvätt emellan. Vi har turbomaskiner i vår tvättstuga så man tvättar 3 maskiner på 30 min. Det är rätt härligt.

Stor kram till er, denna snöiga måndag.

♥ Rebecka


Gosigt värre



Chili har en tendens att lägga sig på lilla Smilla när han skall tvätta henne. Vi försöker få honom att förstå att hon är liten och han är stor men ibland blir det såhär, som bilden. Smilla verkar dock tycka att det är helt ok ;)

Härlig träning idag och nya skorna gjorde susen. Precis fått i mig en alldeles egentillverkad räksmörgås och smuttar nu på en stor kopp té framför Beck filmen.

Söndagskväll i all  ära!

♥ Rebecka

Söndagsprommis



Var ute en sväng i solen. Det har snöat hela natten men på vissa ställen har det redan smält bort pga plusgrader och solsken. Härligt väder idag, ibland snöar det, ibland skiner solen och ibland är det liksom inget väder alls.

Nu skall jag lägga mig i stora schäslongen och läsa ur min bok Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor". Inte kommit så långt ännu men den skall ju vara jätte bra. Senare ikväll blir det spinning som vanligt, med mina nya skor :) Det skall bli kul och se/känna om det är sås stor skillnad som folk säger.

Många kramar till alla ni som läser.

♥ Rebecka



Lite av...

...februaris shopping.

















Spinning



Häromdagen var jag och Caroline och köpte oss vars ett par nya spinningskor. Dessa på bilden valde jag, fina va. Eller valde och valde, det fanns 2 olika modeller och den andra modellen valde Carro och dessa hade jag sådan tur att sista paret fanns i min storlek.

Skall skruva dit mina pedalklossar nu så är jag redo för intensiv spinningen imorgon kväll.

Herregud vad här skall spinnas, se upp på Friskis!

Tack mamma och pappa för bidraget till skorna :)

Shopping..







Shopping kan också ge en energi försökte jag intala mig själv idag då jag  körde ut till jobbet en sväng för att hälsa på caroline. Råkade bara springa in på Scorett och såg helt plötsligt dessa godingar som fullständigt skrek

" Rebecka, här är vi, titta på oss, prova oss, köpt oss..."

Sagt och gjort, nu står de i min garderob ;)

Sova



Kröp ner i sängen redan kl tio igår kväll och sov som en liten stock tll nio tiden i morse. Så härligt att sova så länge och bara ladda sina batterier. Nu har jag precis vinkat av Carl och Calle som skall köra neråt blekinge och gå på Jonas 25 års fest. Önskar jag hade haft orken att vara med, men trots en bra natts sömn så finns den inte där, jag beöver vila. Och det är precis vad jag tänker göra. Caroline kommer hit ikväll då vi har planerat en film/schlager kväll, vi kommer nog sappa lite emellan de båda beroende om det är några bra låtar;)


Nu blir det lite sen frukost, bestående av jordgubbssmoothie, tunnbrödsrulle, ägg och en stor kopp té.



Mumma för magen som känns rätt tom

♥ Rebecka

T.G.I.F



Denna bilden förmedlar precis mina känslor just nu. Vaknade med tuppen idag kl.05.15 och var på jobbet 30 min senare, sen har det varit fullt ös hela dagen för att hinna klart med alla "to do´s" innan helgen. Nu börjar lugnet lägga sig och jag börjar faktiskt känna att det är helg. Har precis lämnat av carl på sin personalfest så min kväll blir lite ensam här hemma, klart chili och smilla håller mig sällskap. Vi skall städa undan lite här nu, laga lite gott ( blir tortellini med pesto och skinka) och slötitta lite på tv:n.

Såg klart sista avsnittet av "The Hills" på datorn igår kväll så nu väntar jag ivrigt på att det skall komma fler. är en liten såparåtta trots allt ;)

Helgens planer är vila, vila och vila. Är egentligen bjuden på en 25 års fest hemma i blekinge men jag känner mig helt slutkörd efter denna veckan så jag orkar tyvärr inte. Sen är jag ju inte riktigt på "topp" just nu så jag behvöer alla krafter jag kan få. Hade gärna varit där dock, men hälsan kommer först.

Njut av fredagskvällen allihopa. Nu börjar helgen :)

♥ Rebecka

Godkänd



Yes, nu är man stolt innehavare till ett skyliftkörkort. Hurra hurra för mig själv!!!

Lördagskväll en onsdag?



Hur mycket som helst på jobbet just nu så idag bestämde jag mig för att ha "lördagskväll" en onsdag.
Detta innebär att jag ätit god middag, ligger i soffan hela kvällen, tittar på film och äter godis i massor.
Hoppas att detta kan ge mig lite kraft att orka med resten av veckan ;) vad gör det annars undrar jag?!

Hade dock en väldigt härlig kväll igår efter jobbet. Vi var alla tjejerna hemma hos Hanna och tittade på hennes alldeles nybyggda hus. Så fint var det. Och sällskapet går inte att få bättre, mina tjejer, de är fina dom. De bästa av de bästa!

Idag har jag ritat på vår nya IKEA Family butik och det ser ut att bli riktigt bra. Rekordsnabb caddning och littrering av butiken men vi försöker att hålla tungan rätt i mun så att vi inte missar något västentligt.
Imorgon blir det utbildning hela dagen då jag skall lära mig att köra skylift. Det har jag "tjatat" om länge nu att jag också vill kunna, blir så mycket lättare när man skall ändra om då. Slippa upp på en 4 m lång stege och vingla är ingen hit för en sån som jag, som inte direkt är ett fan av höga höjder ;)



Nä nu återgår jag till horisontalt läge i soffan och nästa film. Vilken härlig lördagskväll det är ;)

Stor kram till alla'

Rebecka


Vår älskade Trisse har somnat in



Underbara Trisse som jag växt upp tillsammans med hemma i blekinge har idag lämnat oss. Efter 17 år hos oss så var det nu dags för honom att ta farväl. Som vi kommer att sakna dig, underbara katt.

Min storasyster påminde mig om en sån fin sak som som Trisse alltid gjorde när vi var små, som jag tycker säger så mycket om hur han var.

"När vi var yngre och gick på fritisgården på kvällarna så följde Trisse en alltid dit. Väntade under en stor trappa och kom sen fram igen när det var dags att gå hem. Visste precis när det var rätt person som kom. Han ville väl kolla så att vi var ok hela tiden."

Vår älskade Trisse.

♥ Rebecka

Solsken



Idag skiner solen precis lika fint som igår så nu efter att ha ätit en lång frukost och tittat på ett avsnitt av "The hills" blir det en promenad ner till stan. Skall kolla efter nya träningsbyxor då jag både slitit ut och fått flera (!) hål i mina jag använder nu. Skall även kolla om älsklingen (som är duktig och jobbar hårt idag på banken) vill ha lite sällskap på sin lunchrast.

Filmen igår var jätte bra. Både romantisk och rolig, jag skrattade dock mest då carl kom på efter halva filmen att han redan hade sett den.

Idag saknar jag alla hemma (hemma i blekinge då, mitt "riktiga" hem) väldigt mycket. Är något över söndagar som gör att man bara vill va där, då alla träffas och inte gör något speciellt ihop utan bara va med varandra.

Saknar er alla Familjen!
Mamma, pappa, lillebror, storasyster, Martin, Inger, Conny, Emma, Magnus, Ellen och så lille Wille

+ Alla andra i min närhet. Ni är det bästa av det bästa i livet!

♥ Rebecka

A lot like love



I eftermiddags har vi ätit god middag på RIVA i stan. Carl har jobbat så det blev en liten träff på hans middagsrast. Mysigt var det även om vi var lite tidigare än alla andra, vi och två till på hela resturangen;)

Ikväll blev det filmen "A lot like love" hemma i soffan tillsammans med lite ost & kex. Smilla och Chili har nog också känt av alla hjärtans dag idag då de har varit lite extra snälla mot varandra. Chili tar så väl han dom sin lilla tjej, tvättar henne, låter henne alltid äta först och håller ofta om henne när de skall sova. Så stolt blir man.

Nu blir det snart sängen. Lite tröttis.

Kram kram

Rebecka

Dagens shopping



På vår promenad kunde jag och Carro inte låta bli att springa in i några affärer också. För min del blev det en underställströja från peak. Kommer komma väl till hands då vi snart skall åka skidor :)



Dagens prommis i bilder








Linköpings stora domkyrka


Fin gata i stan



Linköpings stadshus

Nu drar vi ut i solen på prommis

Gårdagskvällen vatt mycket lyckad. Carolines förrätt var underbart god. Avokadosoppa med getoströra och rostad baguette. Till efterätt hade Karolina gjort en härlig cheesecake med blåbär och hallon. Och som lite snacks senare på kavällen stod Sophia för  brié, kex, mörk pistagechoklad , cashewnötter samt en baginbox rödvin ;)

Mumma för magen var denna kvällen med andra ord.

Nu blir det långprommis ut i det fina vädret med Caroline. kanske motionera bort lite av gårdagens fest.

Hoppas ni har en härlig valentines day.

Kärlek till er

Rebecka


På kvällspromenad



Igår kväll var vi ute på kvällsprmenad i nästan 1,5 h. Det var riktigt härligt trots kylan. Min kamera var dock lite "knäpp" så bilderna blev inte så värst  bra. Men vad gör det om hundra år....

Precis hemkommen från jobbet nu. Skall duka lite och göra lite fint här hemma för snart kommer tjejerna. En fredagskväll med knytis där fördelningen ser ut som sådan;

Caroline- fixar förrätt
Jag- fixar huvudrätt (kycklingfilé med kantareller och pasta)
Karolina- står för efterätt
Sophia- tar med snacks och dryck till oss alla.

Laddat för en underbar fredagskväll med andra ord. återkommer med vad det blev till för och efterrätt då det blir en suprise.

Ha en härlig kväll allihopa!

Stor kram

Rebecka




Så fina







Jag vill också
















Precis tittat på programmet "arga snickarn" och jag vill också ha ett hus. Nu kanske ni undrar hur jag tänker då programmet visar hur husägare har fastnat i ett hav av ofärdiga projekt, hål i väggar, hopplös renovering och projekt som aldrig tycks ta slut. Men tänk så otroligt härligt att ha sitt eget hus och kunna fixa och tricksa i varenda hörn. Få göra något till sitt eget, ungefär som vi har gjort med vår lya här i stan, men i större skala, i ett eget hus.

Men det dröjer några år tills dess. Men kan inte riktigt låta bli att drömma, skriva ner bra ideér för framtida projekt och drömma drömma mig bort i mysiga sovrum, stora vita kök och varma vardagsrum. Åhhh...

Då är det tur att man jobbar inom Sveriges, ja världens enligt mig, bästa heminredningföretag där man ständigt får utlopp för sin kreativitet och heminredningintresse. IKEA is the shit!
 Idag har jag planerat hur  sängarna på den nya sovrumsavdelningen skall bäddas. Alltså vilka påslakan, täcken, kuddar, överkast och annat smått och gott som skall pryda sängarna. Mixa och matcha efter stil, funktion och miljö.

I love my job!

♥ Rebecka


Veckan tjejkväll

Är bara hemma nu för en blixtvisit (pussa lite på C och kolla hur hans dag varit)
Snart bär det iväg hem till Sophia. Ikväll står hon för middagen, en japansk sådan har hon lovat, dock inte sushi, vad kan det bli måntro?

Vårt tjejgäng är väldigt duktiga på att se till att umgås inte bara på helgerna utan oftast minst en kväll i veckan också. En fika på stan, middag hemma hos någon av oss som ikväll eller en sen kvällsfika. Jag har ju förmånen att ha några av mina allra bästa vänner som arbetskamrater också, det är guld värt kan jag säga. inte för att vi arbetar på samma avdelning eller så men vi brukar ändå kunna ta en lunch ihop, eller fika, eller bara diskutera något snabbt under dagen.

Det lilla ger så mycket!

♥ Rebecka


Egomänniskor




Jag skulle kunna klappa till alla egomänniskor där ute just nu. Varför kan man inte glädjas åt andra och fokusera på dem istället för att hela tiden se om sitt eget hus?

Varför kan man inte ge istället för att bara ta?

Jag vill ge och ta, sen ge, sen ta, sen ge och sen kanske man tar tar tar en stund men då gäller det att GE så snart man kan.

Idag var jag lite xtra snäll i mataffären. Var lite extra artig mot kassören (brukar jag tänka på, det lilla gör så mycket har jag lärt mig)  samt hjälpte en tjej med hennes matkassar på väg ut mot parkeringen. Hon fick åka snålskjuts i min kundvagn då hon inte hade någon egen utan bar på sina kassar.

Så snäll jag kände mig då. Vilken "win win" situation. Hon blev glad, jag blev glad :)

♥ Rebecka

Bästa bakismaten



Bästa maten för allt egentligen. Pannkakor är en himla fin grej, inte sant.

Mumsar jag på nu och tänker på älsklingen som måste jobba idag.

Rebecka

Trötter



Slappar i soffan framför "The Hills". Det där med att man kan se gamla avsnitt av favoritserier på datorn är en himla bra uppfinning tycker jag. Särskilt en dag som denna. Då man inte har ork till att resa sig ur soffan om det inte är för att hämta något ät- eller drickbart ;)

Hoppas ni har en härlig söndag också.

Rebecka

Partaj



Nu har jag precis fyllt magen med lite räksmörgås och ett glas vitt. Skall strax hoppa i klänningen och på med pumpsen för att bege mig till Caroline och Sophia för lite fördrinkar. Sedan ut på stan där vi möter upp de andra.

En väldigt bra lördagkväll med andra ord.

Hoppas ni också har det toppen på ert håll, bänkade framför melodifestivalen, ute på partaj eller bara liggandes i soffan med en bra bok.

♥ Rebecka


Lördagar




sovmorgon, lång frukost och nu blir det stan för hela slanten :)

Skall möta upp mina tjejer för shopping och lunch.

Kan det bli en bättre lördag?

Rebecka


Ni gör mig glad!



När man kommer hem en lite mörk kväll som denna och slår sig ner vid datorn där man kan läsa era fina kommentarer blir man så glad. Dagen har gått i fredagens tecken med en lite lugnare arbetsdag med massor av planering inför vår stora möbelombyggnad (skall bli grymt fint), ett planeringsarbete som har hållt på i  månader och nu har vi precis "satt spaden i jorden" och påbörjat det hela.

Här hemma bjöds det på kyckling, rostade rotfrukter, kall sås och till det vitlöksbröd. Mumma så gott!

Nu har vi dukat upp chipsskålen som jag längtat så efter hela dagen. Att man kan bli så till sig av lite snacks ;)
Helgen har jag tänkt att fylla med en shoppingdag tillsammans med mina fina girls imorgon, fest här hemma på kvällen och en slappsöndag i soffan. Såklart blir det en rejäl avslutning på helgen som alltid, med världens bästa intensiv spinning pass på Friskis. Caroline och jag är stammisar ;), vi peppar varandra, svettas tillsammans, delar drickaflaska ibland och sjunger högt med i låtarna som spelas. Det är super att ha en träningskompis som den där damen, vilken energiknippe.


Tack alla fina som  tar sig tid och läser min blogg. Ni gör mig glad!

♥ Rebecka

Mitt målningsprojekt


Efter


Före


Efter


Efter

Här kan man se hur resultatet blev efter mitt lilla målningsprojekt  från  ek till bländande vitt ;)
(inspirerat av Anna http://www.starwoman.blogg.se/)

Är jätte nöjd och sovrummet blev genast lite mer som jag vill ha det. Använde en grundfärg som jag målade med 2 gånger och sedan en matt vit färg 2 gånger. Ytan är lite gammeldags, matt, småsmutsig precis som jag eftersträvade då jag vill att de skall se lite äldre ut än vad de faktiskt är.

Visst blev det fint?

Rebecka

7 år tillsammans


Min.Världens finaste man.

I söndags den 1 februari 2009 firade Carl och jag 7 år tillsammans.
Tänk att vi har haft 7 underbara år ihop, vi två, tillsammans, i ur och skur, vått och torrt ;)

Carl...
är verkligen mitt allt
är den jag vill leva med resten av mitt liv,
är den som känner mig allra bäst.
är tryggheten
är värmen
får mig att skratta
glädjen
gör mig "galen" ibland
 kompletterar mig
håller mig i handen när jag är rädd
kramar mig när jag är ledsen
tröstar mig
gör mig till en bättre människa
hjälper mig att uppnå alla mina drömmar
stöttar mig
inspirerar mig
utmanar mig
är min bästa vän

...är framförallt KÄRLEKEN


Min älskade Carl


♥ Rebecka



Lördagen

'
Min strawberry och Carolines Bluberry daiquiri. Supergoda :)


Världens bästa Caroline och jag superglada denna kväll.



Lördagens partyoutfit.

 Fint linne från HM trend med bar rygg.


I lördags blev det middag och utgång med tjejerna på BK i stan. Vi blev ett gäng på 7 st så det var alldeles lagom. Till förrätt blev det sparrissoppa med foccatia och örtcremé samt till middag blev det kyckling sandwich med klyftpotatis. Allt var jätte gott. Det blev även en hel del strawberry daiquiri´s denna kväll, så många att baren fick slut på jordgubbar omkring midnatt. Undrar vilket sällskap det var som orsakade detta ?!

Tack för en fantastisk kväll älskade vänner!

♥ Rebecka

En dagens...



...består av min superhärliga tröja från HM och svarta leggings. Kör på bekväma och varma kläder då det är en kall och grå måndag. Idag gjorde vi klart planeringen för "SOMMAR09" på jobbet och det kommer bli jätte fina inspirationsytor, butiker och massa annat fint. Välkommen till IKEA Linköping v.10 då vi skall vara klara med utsällningen ;)

Nu skall jag koka blåbärssylt och äta lite kvällsmat. I lördags var jag ute med tjejerna och igår firade C och jag 7 år tillsammans. Kommer bilder och mer inlägg om det senare ikväll.

Tills dess ha en jätte skön måndag kväll!

♥ Rebecka

RSS 2.0