Rätt klädd för vinter träning

                        

Imorgon skall jag klippa mig uppe på Östermalm och tänkte passa på att svänga förbi Stadium samtidigt för att kolla in lite nya träningskläder. Behöver ett par nya löpartights som håller värmen bättre än mina nuvarande som är mer anpassade för träning i varmare klimat. Skall samtidigt kolla efter en bra mössa också som kan värma mina små frusna öron.




Spring i benen!



Tog mig ut för en springtur när jag kom hem från jobbet idag. Hade mycket spring i benen och var full av energi vilket gjorde att min runda blev allt annat än jobbig. Jag flög fram längs vattnet och kunde inte riktigt förstå varför jag inte gör det här oftare?!

Bor i ett helt fantastiskt område och trivs bara mer och mer då jag ser vilka härliga omgivningar vi har runt omkring oss.

Nu lovar jag att göra löpturen efter jobbet till en vana, en rutin som skall präntas in i min vardag för detta ger mig så himla mycket energi.

:)

Matplatsen

                       

Så här ser tavelväggen ut som vi satte upp i helgen. Har inte satt in de bilder som vi skall ha i ramarna ännu men det kommer så snart vi har bestämt vilka motiv vi skall ha. Har en idé om att ha lite bilder på nära och kära, plaster som vi besökt och andra bilder som väcker härliga minnen.

På bilden ser ni även gardrinerna som Carls kära mamma hjälpte oss att få på plats igår. Blev fint med lite mörkare detaljer i vårt hem som bryter av lite mot det vita och ljusa.


Go kväll!

        

Efter en helg med Carls föräldrar på besök tar vi nu söndag och slår oss ner framför en Wallander film. Lite chaité och hemmagjord musli får bli kvällens snacks.

Idag har vi satt upp en "mini" tavelvägg över sideboarden i köket, Carls mamma har lagt upp gardiner till både vardgsrum och sovrum samt de sista listerna i hallen har kommit på plats. Det tar sig här hemma :)

Bilder kommer, jag lovar!

Tar bara lite tid just nu, hinner liksom inte med;)

På jakt

                   

I takt med att vi kommer i ordning i vårt nya hem börjar det klia mer och mer i mina inredningsfingrar. Vi har bestämt oss för att byta ut vår soffa och tillhörande fotpall till en ny. Kikar på en större soffa med divan som på bilden ovan ungefär.


Svartvit inspiration- Ja tack!

  God kväll på er!

Sitter här och letar inredningsinspiration. Vill få in lite mer svart och grått i vårt hem. Vi har planer på att köpa lampan från MIO som ser ut som en "kristallboll" och gör en mindre fotovägg över sideboarden i köket. Men nu vill jag hitta några svartvita fina kuddfodral, en filt och gärna en stor tavla till vardagsrummet. 
                                    





De två stolarna som Caroline har målat och klätt om kommer från hennes föräldrahem. Soffbord från Slettvoll, och under den en måttbeställd matta från Posh living.

Sängkappan och gaveln kommer från ­Zandvoort, lakanen från Gant. Mattan är från Ikea, liksom ramarna kring bilderna på barnen. De två Gripsholmsfåtöljerna köptes på Solgården, nattduksbord från Hans Mikaels och ­sänglampa från ­Oscar & Clothilde.






Ordningen är återställd :)

                                   

Ordningen är återställd!

Till min stora glädje börjar lite rutiner komma tillbaks, som till exempel min frukost. Nu är det smoothies, ägg och goda tomatknäcke mackor som gäller igen. Älskar smoothies, världens bästa mellanmål som kan varieras i det oändliga. Min favorit är frysta jordgubbar, lite blåbär och vanlijyoghurt. Super friskt, nyttigt och som mättar.

Nu står en blandning hemmagjord musli i ugnen och jag tänkte dra igång med storstädning av lägenheten.
Herregud vad härligt det är med helg. Man borde jobba 3 sagar i veckan och vara ledig 4, det hade variit härligt tycker jag!


Mamma, lite mer trafik här än i Eringsboda...

img_8243 (MMS)

Mamma, lite mer trafik här än i Eringsboda (min hemort).... Lite komiskt, alla är ute på söndagspromenad i solen.


Har upptäckt att vi bor i ett helt fantast...

img_7907 (MMS)

Har upptäckt att vi bor i ett helt fantastiskt område med så härlig natur. Skogsslingor att springa på,  promenader längs kajkanten, skridskoåkning på Mälaren. Är ute på prommis/löpning även denna fm och är helt lycklig! Önskar att alla dagar skulle börja så här. Helt underbart!


Svenska Sushiköket, världens bästa sushi!



Jag har en riktig "ladda batterierna" helg och gör bara sådant som JAG vill.

Blev en till prommis ikväll till Misommarkransen och världens bästa sushiställe, Svenska sushiköket.

Testade att beställa en "japansk matlåda" en sk Bentolåda bestående av Yakiniku (100 g nötkött),2st Yakitori (kycklingspett) samt sushi iform av 2st lax, 1 räka, 1 maki, ris och Yakinikusås. Till det supergod misosoppa.

Kan jag verkligen rekommendera till alla er där ute som bor i Sthlm och gillar sushi.



Liatorp sideboard





Fick en fråga för några dagar sedan hur vi valt att ancvända vårt LIATORP sideboard. Så här kommer en bild på resultatet. Har vårt fina MATEUS porslin där i olika fäger såpsom vitt, grått, beige, plommonlila och turkosgrönt. Lite glas från Kosta Boda och tallrikar från KOSTA BODA får även de plats.

Är jätte nöjd med skåpet. Ramar in själva matplatsen på ett snyggt sätt och så har äntligen alla fina tallrikar och skålar fått en plats de förtjänar.

Sideboardet är från IKEA, heter LIATORP och kostar 2795 kr.


Ute på promenad denna förmiddag längs vatt...

img_3313 (MMS)

Ute på promenad denna förmiddag längs vattnet/isen. Jätte härligt med helg då man kan vara ute och njuta av dagsljuset.


En lugn helg på tu man hand

        

Denna helgen är min C nere i Linköping för att spela lite fotboll med några vänner så jag och Smilla är själva här hemma. Efter en vecka med lite nya rutiner kring träning och liknande så är jag i nuläget helt slut i både kropp och knopp. Så helgen kommer att gå i rekreationens tecken.

Har laddat upp med en hel hög med tidningar, några böcker, gott té, lite choklad. Kommer ägna större delen av helgen till mig själv för att ladda batterierna, komma ikapp och åtgärda lite mindre ärenden på "att göra listan". Blir lite promenader också då man måste passa på att få lite dagsljus på sig under helgen.

Må så gott så hörs vi nog snart igen!

Birkeland garderob med världens bästa förvaring

                                 
                                  Vårt garderobslösning i sovrummet på 2,5m med Birkeland skjutdörrar


Jag tjatar ständigt om bra förvaring och när vi letade lägenhet i höstas var förvaringsmöjligheter högt upp på priolistan. När vi väl fick tillgång till vårt nya hem vid årsskiftet började vi direkt med att byta ut de befintliga garderober som fanns i hall och sovrum. Det finns nämligen ingen tillverkare som har bättre garderobsinredning än IKEA så nu har vi dubblerat förvaringsmöjligheterna men ändå inte tagit mer av golvytan! Det kallas bra planering och en näst intill sjuklig strävan efter att kunna stuva undan alla sina saker;)


Även jag kan bli lite knäpp av att skruva IKEA möbler

                       

Har ägnat några timmar de senaste kvällarna åt att montera ihop våra nya skjutdörrar till garderoberna i sovrummet. Ikväll kunde vi äntligen skruva i sista skruven och sätta dem på plats. Blev jätte fint. Precis så som vi hade tänkt oss. Jag som älskar att sätta dörrar på saker och gömma allt som syns går på moln just nu då jag i fortsättningen slipper se alla kläder (även om jag älskar dem också) utan en istället dra för en stor fin vit dörr.

Skall försöka hinna fota lite imorgon så att ni skall få se resultatet.

På återseende kära ni. Nu måste jag sova, klockan ringer vid 5 tiden om dagarna nu för tiden. Så blir det med nya vanor, träning och annat som skall hinnas med.

Natti natti

Träningsdags!

     
      Vid klipporna på en lite liten strand i Italien i somras.

Idag var det träningsdags igen. Hár legat lite på latsidan de senaste månaderna sedan jag flyttade upp hit till Sthlm, mycket pga omständigheter kring boende och brist på rutiner men även självklart pga ren och skär lathet.

Men nu är det som sagt dags igen att ta upp träningen och fokusera på beach 2011... Nej skämt åsido, tänker inte tjata ut er om fokus på att vara snygg i bikini eller liknande utan nu gäller det att må bra och få upp flåset på en acceptabel nivå igen.

Tänker mest träna löpning och kondition precis som jag brukar men nu när jag har ett mer stillasittande jobb behöver jag även lägga lite tid på styrketräning för att inte minna muskler skall försvinna helt.

Idag körde jag en timmes cardio efter jobbet. Perfekt med gym på jobbet, bara ca 50 m från mitt skrivbord.

Då finns det inga ursäkter att inte träna!


Nytt i garderoben

                                  

Denna fina kjol från HM fick följa med mig hem när jag jag och storasyster var på stan i söndags. Blev lite annat också som jag tänkte visa senare i veckan.

Enligt pappa så jublade butikerna i Sthlm när jag flyttade upp hit och i Linköping bar de sorgeband...
Så inte tänker jag göra de besvikna utan fortsätta handla fina kläder.

En liten hobby jag har ;)

Solsidan och strömavbrott

                                  
                                  På min sida av sängen hittar man ofta lite pärlor av olika slag...


Nu är alla här i Liljeholmskajen strömlösa. Vi som resten av Sverige satt bänkade framför premiäaren av "Solsidan" och skrattade högt åt de härliga karaktärerna. Men så när det var ca 3-4 min kvar så gick strömmen här hemma och hela området blev mörkt. Men med lite tända ljus, en ny Chic tidning och nerbäddad i sängen så kommer denna söndag att avslutas på allra bästa sätt ändå.

Hoppas på att få sova gott så att jag kan starta denna 3:e vecka full av energi.

På återseende kära ni!

Frukost i vårt nya hem!

      
        
         Vårt vita bord och stolar passar fint även i nya lägenheten. Här har vi dukat upp för frukost imorse.



       

Det var så otroligt härligt att vakna i morse och kunna gå ut i köket och duka upp för en ordentlig frukost i vårt nya hem. Hittade ljusrosa servetter på jobbet häromdagen som jag tyckte passade mig perfekt.

Fick en ny blender i julklapp av min kära sambo. Slog nämligen sönder den gamla tidigare i höstas och har sedan dess saknat mina goda smoothies så enormt. Men idag så var det dags att inviga den nya apparaten och jag är väldigt nörjd med min klapp, så tack älskling för att du vet vad jag behvöer och vill ha.


Flyttkaos råder just nu hemma hos oss i vå...

img_5996 (MMS)

Flyttkaos råder just nu hemma hos oss i vårt nya hem i Stockholm. Lådor överallt men vi fick mycket gjort i helgen då min mamma, pappa och lillebror hjälpte till och agerade "flytt & hantverkarfirma". Lite bloggpaus råder men snart så är det ordning på livet igen :)


RSS 2.0