Sommaren fortsätter



Det är så härligt att sommaren fortsätter med fint väder och härliga temperaturer även om det idag är sista augusti.
Att kunna gå utan jacka, använda sina sommarklänningar och sitta utomhus på kvällen är saker jag försöker ta till vara på lite extra dagar som dessa så det snart går mot mörkare tider och vi undrar var sommaren egentligen tog vägen.


Mot nya utmaningar

 

På onsdag den 31 augusti jobbar jag min sista dag på personalavdelningen på IKEA KUngens Kurva för att morgonen efter, närmare bestämt 05.00 infinna mig i samma byggnad, men på en annan plats och i en annan roll.

 Min nya utmaning blir som chef och ledare på logistikavdelningen där jag kommer att jobba med att optimera och utveckla varuhusets godfslöde samt dess medarbetare. Riktigt riktigt roligt skall det bli att åter igen få jobba i en operativ roll där fokus ligger på att utveckla människor både som individer och i sina yrkesroller.

Så nu blir det snickarbyxor igen, tidiga mornar (första lastbilarna kommer redan 05.00)
och en arbetsdag som aldrig är den andra lik.

I cant´t wait :)


En helg med nära och kära



Helgen har gått förbi sedan vi hördes sist och jag har haft en riktigt härlig sådan. Carls storasyster och hela hennes familj har besökt oss i stora staden. Vi har lekt, myst, ätit glass i fina vädret, badat nere vid kajen och verkligen tagit vara på de här sista sommardagarna som råder. Underbart att få mysa med lilla Lou och hennes storebror Wille som växer så det knakar båda två just nu. Man missar så mycket när man bor här uppe och det är inte utan att man känner sig lite sorgsen när man märker hur de hela tiden utvecklar sin personlighet och färdigheter i rasande fart.

Men som sagt, i fyra dagar har vi varit nära varandra och verkligen njutit av varandras sällskap ♥


Kvällslektyr



Årets IKEA katalog är här och jag tänker snart krypa ner i sängen och inspireras av alla fina nyheter.
Perfekt avslutning på denna lite grå och trista måndag då min andra hälft ändå okuperat tv:n för någon viktig fotbollsmatch...


Hemma efter en härlig semester!



Denna bild sammanfattar bra hur vår vecka på Kefalonia har varit.
En vecka fylld med skratt, kärlek och massa massa mys tillsammans med några utav våra finaste vänner.

Landade på Arlanda inatt och har under dagen försökt att få ordning på vardagen igen. Så tvättmaskinen går på högvarv, kylskåpet är fyllt med godsaker igen och resväskorna gapart åter tomma. Nu väntar en stor kopp té och några minuters soffhäng innan det är dags att avsluta denna sommarens semester och åter bege sig till jobbet imorgon. Det känns helt ok och faktiskt lite härligt att återgå till sina rutiner igen, hösten kan faktiskt vara väldigt mysig den också ♥


Välkommen in i hallen. Welcome!



Vår väggtext i hallen är ganska orginell och något som jag är riktigt nöjd med här hemma.
Det händer något på väggen men samtidigt är det väldigt ljust, vitt och harmoniskt.


Sagolikt & härligt i värmen!

Sitter just nu i min solstol under ett stort parasoll på stranden costa costa beachclub i Lassi Kefalonia. Solen skiner precis hela tiden och havet här är bland det renaste och finaste jag badat i. Med andra ord så har jag och mina 9 härliga vänner underbara dagar här nere med mycket skratt och umgänge tillsammans! Dagarna består mest av sol och bad, god mat, spela spel, läsa böcker och dricka smarrifa färgglada drinkar. Imorgon är planen att köra vespa runt ön och kolla in en av Greklands mest fotograferade stränder, den skall tydligen vara magisk :) hoppas nu har det bra och att sommaren hemma i Sverige fortsätter bjuda på lite solsken och ljumna sena kvällar. Stor stor kram från en lycklig och väldigt avslappnad Rebecka

Systeryster en sommarkväll i augusti




♥♥♥


I hemmets lugna vrå



På vårt sideboard i köket finner man en stor ostronskål från MATEUS med lite småsten i, en MARIMEKKO skål med en grön växt i några små bokstäver och en fin lampfot från PK HOME med skärm från IKEA

På väggen ovan hänger just nu provisoriska foton i Virserum ramar från IKEA. Tanken är att vi skall byta ut de flesta bilder men det tar liksom lite tid att få tummen ur...


Semester men bloggen lever vidare!



Just nu ligger jag nog på stranden eller vid poolkanten i en solstol och gottar mig. Semester står på schemat hela veckan men trots det så lever bloggen denna gång vidare. Har nämligen tidsinställd en del inlägg till er samtidigt som jag tror att jag nog kommer att blogga lite från solstolen nere på Kefalonia. Allt för att fortsätta dela min vardag med er härliga läsare. Så ha tålamod, nästa inlägg väntar inom kort ;)


Liatorp sideboard i vårt hem



Mot ena väggen i köket har vi en stor sideboard, Liatorp från IKEA, där vi förvarar vårt fina porslin i. Mycket Mateus tallrikar, en del glas från Kosta Boda samt några skålar från Ittala. Den stora lyktan på golvet är köp på INdiska och är en av mina favoriter här hemma. Den påminner mig alltid om en fin vän som var så vänlig och gav mig en rabattkupong när jag skulle köpa den. Så nu tänker jag alltid på henne när jag ser den ♥


Bikinin nerpackad och humöret på topp!



Nu är väskorna packade och lugnet börjar infinna sig denna fredagskväll i augusti.
Känns otroligt skönt att det nu är en hel veckas solsemester som väntar på oss.

Sol, bad och härliga vänners sällskap ♥


Kefalonia - sommarens sista semestertripp



Efter en ganska intensiv och hektisk vecka på jobbet skall det bli skönt med en veckas semester igen.
Denna gången bär det av till Kefalonia i Grekland med ett 10-tal härliga vänner. Sena nätter, smarrig mat, sol, bad och skratt tillsammans i massor är det som förhoppningsvis väntar oss där nere. Jag har redan packat ner det mesta i min resväska men flyget går inte förrän lördag så än finns det tid att komma på mer saker. Våra vänner har hand om biljetterna och Carl ansvarar för mitt pass så jag känner mig lugn trots min, i dessa dagar, lite röriga hjärna och dåliga minne. Imorgon åker vi bort till lilla Essingen för att lämnar lilla Smilla hos sina nyfunna "kattvakter" som så snällt har erbjudit sin hjälp då nästan alla våra vänner här uppe åker med på resan.

Har en känsla av att hon kommer att bli rejält bortskämd & ompysslad kommande vecka ♥


Barometer lampa i hallen



Denna fina lampa har flyttat in hos oss och fått sin plats i hallen just nu.
Den heter BAROMETER och är en arpetslampa från IKEA.



On my nighstand



På mitt nattduksbord just nu finner man en sten med mitt namn på från en väns bröllop i höstas, en ny väckarklocka i äldrestil, en liten ram utan foto i (måste ta tag i att framkalla lite bilder snart...), en stor fin lampa från PK Home och så självklart lite pärlor så man ser vilken sida som är hans&hennes ♥

Snart läggdags efter en härlig söndag på hemmaplan.
Det har verkligen varit regn och rusk väder idag så största delen av dagen har spenderats inomhus. Jag har jobbat lite hemifrån för att komma ikapp med en del saker och eftersom jag har semester igen om en vecka känns det skönt att få lite gjort här hemma så måndagens arbetsdag kan gå ett behagligt tempo.


Welcome Aboard on our toilet !

Hej på er!
Jag har ju totalt glömt bort att visa er bilder på hur fint det har blivit på vår toalett här hemma. Jag har alltid velat ha lite mer marin känsla där inne eftersom både golvet och ena väggen går i en marinblåfärg. Så mamma hjälpte mig att sy ett duschdraperi av vanligt tyg (man syr på tyget på ett vanligt duschdraperi, se www.hemmakanelen.se för tips från ett Äntligen hemma program) och ett draperi i samma tyg framför Smillas kattlåda. Sedan köpte vi en "livboj" i Fjällbacka under semestern som fått sin plats ovanför toalettstolen, lite nya marinblåhanddukar vid tvättstället och badlakan på handdukstorken vid badkaret. Carl var sedan så snäll och målade om vår tvättställskommod förra helgen så nu är den med vit och fin (var tidigare i en konstig träfärg...)

Här nedan ser ni bilder på resultatet, jag gillart!




Livboj ovanför toaletten och en liten skymt av det fina randiga duschdraperiet i vitt och blått.





Vid ena väggen och vi torktumlare, tvättmaskin och så bakom draperiet hittar man Smillas toalett. Blir så mycket bättre när man kan "gömma" undan hennes kattlåda då den inte är speciellt snygg att titta på.













Vår tolaett är stor och väldigt rymligt och bänken ovanför tvätt- och torktumlare är väldigt praktisk när man tvättar. Ovanför bänken har vi satt in  2 stora köksskåp från IKEA (80cm breda och 92cm höga med APPLÅD dörrar i vitt)  som sväljer hur mycket saker som helst. Jag som är ett stort fan av förvaring är super nöjd med hur vi har löst detta i vår lägenhet, var sak har sin plats här hemma.





Laddar med Kärlek



Denna fredagskväll är vi på hemmaplan och myser med varandra.
Trots jätte fint väder och behaglig temperatur ute så bäddar vi ner oss i soffan framför en film.

Ibland behöver man stanna upp och ladda med Kärlek.
Det gör vi ikväll ♥


Semester



Hemkommen nu från en veckas semester på Öland med nästan hela tjocka släkten.
Det har varit väldigt tyst ifrån mig och det beror dels på brist på internet men framförallt för att jag har umgåtts så mycket jag bara kunnat med min kära familj. Vi har haft det så härligt, strandhäng, bebismys, partykvällar, kräftskiva, räkfrossa, campingliv och mycket mycket lek&gos med mina små underbara kusinbarn.
 Vilken kärlekskick det är att umgås med barn.

Mitt lilla kusinbarn Neo när jag skulle åka hem

Neo: "Becka, inte jobba nu.... "

Jag: "Jo Neo det måste man göra ibland"

Tystnad från lille sötnosen...

Neo: "Men Becka jag älskar dig!"

Underbara härliga små mirakel ♥


RSS 2.0