jag vill ha en ALVE

ALVE Bänk med förvaring vit Bredd: 69 cm Djup: 30 cm Höjd: 49 cm

Vi saknar en sittplats till vårt skrivbord i vardagsrummet och jag spanar på en sådan här liten bänk. ALVE heter den, är från IKEA, what else liksom ;)

Praktisk med förvaring under locket och en dyna som man kan klä om om man skulle vilja...

Fin ellerhur.

Todays



Trench, tygskor HM
Jeans Acne hex pure
Väska Mul....

Vilken härlig dag!



Så lycklig och så glad idag!

En helt vanlig måndag.

Då är livet bra härligt!

Nästan 3000 orkideer...



Denna vecka har vi ett erbjudande på alla IKEA varuhus då vi säljer 2 stänglade orkideér för endast 49 kr.

Helt galet pris!

Det verkar våra kunder också tycka då vi inte gjort annat idag än att fylla på orkideer.

Nästan 3000 st hade vi sålt när jag gick hem...

Galet, men ack så roligt!

Vitt


Väggorden har inte kommit på sin rätta plats ännu utan bor så länge på vår tavellist inne i sovrummet.


Ja i dessa dagar är det vitt, vitt, vitt här hemma. Allt känns så rent, snyggt och frächt.

Kände direkt när jag steg innanför dörren här hemma idag att jag fick ett leende på läpparna. Kan inte nog beskriva hur härligt det är att få saker gjorda som man gått och tänkt på länge. Så tack C för att du är så pedantisk och så otroligt noggrann när dte kommer till att fixa saker. Det var många studer i helgen som jag bara ville lägga mig ner på golvet och skrika , då benen känns som gele och man vill inte se en burk målarfärg på hundra år...

Då är det skönt att ha en sambo som säger till en att skärpa sig och puscha på tills jobbet blir gjort.

Tack älskling!


Blått



Tog lite närbilder häromdagen och insåg att jag har riktigt blå ögon.

Rätt fina måste jag säga ;)

Konstigt det där. Att man varje dag ser sig själv minst en gång i spegeln men ändå kan hitta nya/upptäcka saker hos en själv...

Dagens lite knasiga tanke


It takes two baby, it takes two...just me and you!



HELA långa helgen har vi två, tillsammans, vänt upp och ner på vår lägenhet och resultatet är fabuloso!

Vi har satt taklister, spacklat igen fula hål och märken. Satt dit nya handtag på innedörrarna och målat väggar, tak, lister, dörrar, element och fönster.

Så nu är allt skinande vitt.

Så otroligt nöjda med resultatet. Det är så fint här hemma nu!

Fredagens



Acne jeans, vit blus HM och svarta skor Vagabond

Hemmagjord supergod och nyttig musli


Bild tagen imorse då jag  åt filmjölk med världens godaste musli :)

Här är receptet på den musli som jag brukar göra här hemma. Har fått receptet av min vän Caroline och det är verkligen den godaste muslin jag har ätit. Jag har gjort lite förändringar från orginalreceptet för att få den sådär krispig och full med nyttigheter som jag vill ha den.

10 dl rågflingor (eller 5dl havregryn & 5dl rågflingor)
100 g valnötter
2dl solroskärnor
1,5 dl kokosflingor
1,5-2dl linfrön
1 dl pumpafrön

Blanda dessa ingredienser. Rör samman 2dl vatten och 5 msk matolja. Rör sedan ner vätskan i de torra ingredienserna och häll ut allt över två ugnsplåtar.

In i ugnen på 175 grader i 20-30 min och rör minst tre gånger så att det inte bränns vid eller blir klumpar.

Låt svalna och rör sedan i 2 dl russin.


Klart att njuta av på morgon-, eftermiddags- eller kvällskvisten.

Lova att testa nu så ni får uppleva själva hur gott det är!


Sovmorgon, frukost och så lite mer målning



Idag skall jag inte in till jobbet förrän vid halv tolv så denna toresdag blev det sovmorgon. Har efter det hunnit med en del målning av lister, element och fönster samt en god frukost.

Frukost är den bästa måltiden tycker jag. Då njuter jag verkligen. eller de som känner mig vet att jag njuter av precis alla måltider. Älskar mat!

Gör min egen musli som är så fantastiskt god och som jag sedan äter med filmjölk. 3% filmjölk är den bästa, ingen lightvariant här inte, gott skall det va! Så äter jag nästan alltid det med en tesked också. Jätte konstigt kanske men då räcker det ju så mycket längre...

Nu skall jag fixa undan det sista här och snart bege mig iväg till jobbet.

Ha en fantastiskt bra torsdag!


Grönt är skönt



Idag var det regnrusk när jag skulle till jobbet så en värmande kofta fick det bli. Grönt är en fin färg som piggar upp den allra tråkigaste outfiten.


Hemmets lugna vrå


Mitt favoritrum hemma är helt klart vardagsrummet.

Vårt vardagsrum är det rum i lägenheten som det just nu är lite ordning och reda i. Har fått frågor om jag skall flytta och det skall jag/vi inte, ännu...

Men som ni säkert vet så arbetar min kärlek numera i stora staden sthlm och trivs som fisken i vattnet där. Då känns det oundvikligt att det så småningom kommer bli så att jag med tar kappsäcken och styr kosan upp dit. När det kan jag omöjligt säga men jag är inte helt främmande för det iallafall.

Anledningen till att vi nu fixar lite i lägenheten är att det helt enkelt behövs och så är det självklart så att man vill ha den i bästa skick för en framtida försäljning.

Men baksidan av att fixa här hemma är att man bara trivs ännu bättre då;)

Vårt fina hem som vi har skapa tillsammans. Ja kanske C har gjort lite mer "handywork" och jag stått för "piffet" men det är ju så man skall arbeta. Rätt man på rätt plats, ellerhur;)

Stort kram!


Happy!

        

Dagens blev acne jeans, skärp och linne HM...

Fikadate med vänner


Tog denna bild igårkväll då jag mumsade på plättar med glass och blåbärssylt. För att fira att det var måndag;)


Ikväll kommer några vänner hit på lite fikadate. Har gjort äppelpaj och köpt lite god glass som jag hoppas skall falla tjejerna i smaken. Glassen kommer med all säkerhet att göra det då den är köpt i affären men äppelkakan har jag inte samma tilltro till...
Är ingen fantast när det kommer till bakverk. Hade tänkt att göra en smulpaj som jag vet att jag klarar av men så hade jag inga havregryn hemma så det fick bli en vanlig pajbotten fylld med äppel, kanel och socker.

Till det blir det nog lite té och tända ljus då det är lite regnrusk här och hösten gör sig lite påmind.

 

 


Balkony



Solsken. Helt fantastiskt underbart :)

Har dock inte hängt på balkongen idag då det var första gången på flera dagar som jag hade tid att uträtta en himla massa ärenden. Handlat mat, inredning, fixat nytt duschset, lämnat iväg några paket på posten, städat, fyllt på ljusförrådet, betalat räkningar, gjort tre olika sorters matlådor....mm....mm.

NU! Kvällsmat...

The sun is here!

                                

Solen skiner och har gjort här större delen av dagen. Var uppe med tuppen vid fem imorse och begav mig till jobbet så idag har jag slutat tidigt och kunde njuta av den härliga sommar värmen.


Vi målar vitt....


Vita golv är fina. Opraktisk men fina... Vi har planer på att ge golvet i vardagsrummet en omgång inom kort. parketten där är så himla sliten så något måste vi göra.

Efter en helg med både jobb, renovering och umgänge med fina vänner har bloggen tyvärr (som så många gånger den senaste tiden) blivit lidande.

Är inne i en hektisk period efter semester både jobbmässigt och privat så det finns inte så mycket tid att kalla fritid. Men jag har roligt och är förbaskat lycklig så jag klagar inte.

idag har vi målat för fullt här hemma. Byråer och nattduksbord har fått sig en omgång vit färg igen pga av att de började se lite väl smutsig ut. Carl har satt upp taklister i sovrummmet samt målat dem och väggarna skinande vita. Nu återstår bara målning runt fönstren så kan vi bocka av sovrummet på vår "att fixa innan vi säljer vår fina lägenhet" lista;)

Nu blir det sängen. Klockan ringer 05.05 imorgon.
Då vill jag vara utvilad, glad och redo för en ny vecka.

(Glad kommer jag garanterat vara då C finns vid min sida.Nu när vi bor lite på olika håll uppskattar man verkligen de små sakerna...)

Äntligen är den här! IKEA katalogen 2011


På mitt skrivbord ligger just nu denna goding. IKEA katalogen 2011.

Det är insidan som räknas!

Det är det som är huvudbudskapet i årets ikea katalog. Jag har fått ett alldeles eget ex idag på pressvisningen på jobbet men ni där hemma får snällt vänta tills den delas ut i brevlådan med start nästa vecka.

Jag har ännu inte öppnat min utan spar den till ett senare tillfälle då jag har lite mer tid. Tid för att riktigt njuta av varenda sida. Då jag tänker kura upp mig i soffan, tända lite ljus och inspireras :)

Något jag däremot redan vet utan att ha öppnat katalogen är att den innehåller massor med nyheter och flera populära produkter som har fått ett "Nytt lägre pris".

Har sänkt massor med produkter idag inför katalogsläppet och det gillar vi alltid :)


Blir lite dåligt med bloggande just nu t...

img_6807 (MMS)

Blir lite dåligt med bloggande just nu tyvärr. Är fortfarande i Sthlm, utan min dator och ränner mest runt på stan i affärer så bloggen är inte högsta prio nu. Men kan meddela att vi har ett par riktigt härliga dagar här. Shopping, nya ställen att besöka, god mat i magen och trevliga vänner att träffa. Åker hemåt Linköping imorgon bitti då det vankas jobb igen, längtar lite faktiskt. Man har ju världens roligaste jobb, sådeså!


Ligger på Kungsholmen och solar lite. Ha...

img_6807 (MMS)

Ligger på Kungsholmen och solar lite. Har precis badat och njuter för fullt av dessa härliga dagar. Igår hade vi kräftskiva ett gäng och satt ute och pratade halva natten. Sommarvädret håller i sig så sthlm visar sig från sin bästa sida:)


Är ledig IGEN :) Fem dagars ledighet ...

img_6807 (MMS)

Är ledig IGEN :) Fem dagars ledighet och jag spenderar dem hos min kärlek i Sthlm. Storasyster har semester så hon är också här. Är precis genomförkyld men lyckades ändå igår kunna njuta av det fina vädret med ett glas cider på en uteservering på norra mälarstrand. Ikväll blir det kräftskiva så för att orka med det kör vi på vilodag syster & jag,måtte förkylningen lägga sig lite...


Nu är jag på Öland igen:) Solen skiner ...

img_6807 (MMS)

Nu är jag på Öland igen:) Solen skiner från klarblå himmel och vi har det gott på stranden! Igår kväll blev det god middag på "Ebbas" i Borgholm och ikväll kör vi strand där det är konsert. Blir ett par daquiris innan dess, minisemester är det nu...


Ut i regnet med de gula gummistövlarna :)



Regnar ute nu men jag skall ner till stan och träffa Caroline. Blir fikamys med chailatté och något mumsigt att tugga på.


Myskväll alldeles alldeles själv


Myskväll innebär självklart myskläder...

Myskväll ikväll här hemma. Alldeles , alldeles själv. Ja med lilla Smilla som sällskap förståss men hon håller mest till ute på balkongen och spanar på diverse djur.

Blir en film, lite soffhäng och så skall jag packa upp sista resväskan från semestern.

puss på er!


Tillbaka till verkligheten



Så var denna sommarens semester slut. Är tillbaka i Linköping och redo för första jobbdagen.
Känns helt ok då jag har haft en helt fantastisk semester. Första semestern på 8,5 år som Carl och jag har alla veckor tillsammans. Vilket har varit helt underbart. Nu är han tillbaka i Stockholm och jag här hemma.

Men börjar första jobbveckan lite lagom då jag bara jobbar mån-tors sedan åker jag och en vän ner till Öland igen på tors eftermiddag. Hela gänget är fortfarande kvar där nere så det skall bli härligt. Hoppas på sol så att man verkligen kan njuta av stranden och det fina så som det är tänkt.

Än är inte sommaren slut!

RSS 2.0