Så vackert!



Dessa bilder ligger numera på mitt skrivbord. Älskar golven, blandningen mellan grått och vitt, det mjuka och det hårda.

Vackert!

En bra dag helt enkelt!

                 

Idag mår jag betydligt bättre än igår. Känner mig piggare, gladare och har ingen huvudvärk kvar. Härligt!

Har haft min kära vän Karolina och hennes lilla dotter Ellen som sällskap här hemma hela kvällen. Ätit god kycklingsallad med bacon och pratat i massor. En riktigt härlig kväll med andra ord.

Min lilla "baby" Smilla var så söt och sov en stund i Ellens vagn, hon tyckte att den lilla korgen under vagnen var så mysig...Min sötnos!

Imorgon bär det av till Sthlm och Carl igen. Ledig fyra dagar igen med andra ord. Känns som om jag inte jobbar särskilt mycket just nu men allt resande och så tar ändå på ens krafter. Säger det igen, vill ha tillbaka mina rutiner!!

Dagen som jag kunde varit utan...

                                                                 

Tisdagen den 28 september 2010 kunde jag lika gärna ha varit utan om jag fick bestämma.Har haft migrän från igår natt till nu ikväll. Har bara haft migrän 3-4 gånger tidigare i mitt liv så det hör inte till vanligheterna men denna gången var det omänskligt. Har försökt att sova under dagen men det har gått sådär. Horisontellt läge har rådit hela denna låååånga dag iallafall så nu börjar jag känna mig som en människa igen.

Är så arg också för att jag missade en rolig dag på jobbet! Men tar denna sjukdag som ett tecken på att min kropp kanske inte riktigt hänger med i den stress och den orutinerade vardag som råder i mitt liv just nu...

Hoppas att det snart skall kunna bli lite mindre frågetecken angående framtiden och lite mer planer.

Jag är ju faktiskt en kontrollmänniska, lika bra att inse det;)

Nu stänger jag av datorn och släcker lampan för att återgå till sängen där jag legat i stort sett hela dagen...

R

Hemma :)

            

Nu är jag äntligen hemma i vår lugna vrå på solrosgatan. Har spenderat hela helgen nere i blekinge igen. Carl fyller 25 år idag så igår hade vi stort kalas för honom. Det blev en riktigt trevlig kväll med god mat, härliga människor och så lite utgång på det. La huvudet på kudden någon gång runt fyra imorse så efter att nu ha spenderat  söndagen på IKEA Kalmar med storasyster och efter det kört hela resan på ca 32 mil hem ensam är jag allt annat än pigg.

Blir sängen nu då det imorgon väntar en intensiv dag på jobbet.

Vi skall börja bygga på året julbutik...


CRUST!

Läppstiftet på allas läppas i höst kommer helt klart vara Crust som finns i Make Up Stores butiker nu!
Det är redan en stor favorit i min sminklåda och används flitigt dag som kväll. Makeupartisten i butiken rekommendera speciellt denna färg för tjejer med mina färger och jag kan inte göra annat än att hålla med.
Är super nöjd!

                                        
                              
                                                       Läppstiftet Crust från Make Up Store kostar 170 kr


                                           

Födelsedagskalas



Igår kväll var jag på kalas hos min vän Karolina som fyllde år i söndags.

Hon hade gjort crepés som är en stor favorit hos mig. Fyllningen bestod av champinjonstuvning och räk/dill stuvning, så gott! Kan äta hur mkt som helst och tröttnar nog aldrig.

Vi hade en härlig kväll då vi för en gångs skull var samlade alla tjejerna och kunde umgås som vanligt igen. Med det stora undantaget att det nu är barn med i bilden. Söta lilla Ellen och Filippa samt den några år äldre pojken Edvin. Det blev tjejsnack och god mat mellan amning och bjöjbyten, skratt och lite tårar från småttningarna.

Härligt när det kommer sådana där stunder då det känns som om livet är precis det som händer kring en just nu:)

Tänd ljusen

                               

Såhär när hösten verkligen börjar komma på allvar är det så härligt att krypa in i hemmets lugna vrå, tända lite ljus och njuta av livet.

Mår otroligt bra just nu. Mycket som händer, förändringar som sker i livet och allt är väldigt oklart ännu. För en kontrollmänniska som jag skulle det kunna vara jobbigt men känner inget annat än lyckorus just nu.

Livet är härligt och jag njuter av det!

Bröllopsbilder



Den 11 september gifte sig min barndomsvän Ellen med sin David i Ronnebys kyrka "Helga kors". Det var en varmt och fin dag så alla gäster och bruden kunde gott njuta av vädret utan tråkiga ytterplagg över de fina klänningarna.:)



Min storasyster och bruden ca 10 min innan hon skall gå altargången fram. Rätt så nervösa bägge två. Syster mest nervös för Ellens skull vilket jag tyckte var väldigt gulligt.



Nu släpper nervositeten och de är så lyckliga!!!



Stort grattis på din dag vännen !



Jag, Ellen och vår andra barndomsvän Johanna.





En härlig bild om visar hur bruden släppte loss sensre på kvällen!

Hjärtats färg;)

                     


Så här fina var vi två när vi gick till valvakan hos våra vänner igår kväll. Hittade en röd t-shirt och ett par röda strumpor i Carls garderob som fick utgöra det röda i min klädsel. Målade naglarna rött men hade tyvärr inget rött läppstift annars ahde det varit fint till...

Vi hade iallafall en härlig kväll tillsammans om man bortser från själva valresultatet. Men det pratar vi inte mer om nu.


Gårdagens & Fredagens

Hej på er!

Befinner mig fortfarande i sthlm hos C och har det jätte härligt. Igår var vi runt på lite ärenden och avslutade dagen med middag och film tillsammans med några vänner här hemma i Midsommarkransen. Idag har vi hittills hunnit med både en löprunda, två lägenhetsvisningar och en hel massa repriser av idol. Jätte härligt att vara ute i förmiddags på en löprunda tillsammans i det fina vädret. Här skiner solen och det är sådär härligt höstigt i luften, lagom kallt och en väldigt frisk luft. Ute på vår tur sprang vi bland annat igenom Aspuddens centrum där de hade sin årliga 2 km långa loppis längs huvudgatan. Jätte häftigt men otroligt mycket folk som både handlade och sålde. Såg även en del damer som hade öppnad tillfälliga "restauranger" i sina lägenheter då de stod och "langade" mat ut genom sina köksfönster till människor på gatan. Riktigt rolig syn!

Ikväll väntar en valvaka hemma hos några vänner. Vi blir ett tiotal personer och temat för utklädnad är "Kom som ditt prati". Försöker få till en outfit här av lite ihopplock från Carl garderob och saker. Vi får se hur resultatet blir men skall försöka att knäppa en bild innan jag går...

Ber om ursäkt för dne ruggigt dåliga bildkvalitén på mina bilder nedan men har inte tillgång till mitt vanliga bildprogram.


Lördagens klädsel var rosa blus från ZARA, skärp ZARA och kjol HM.

 


Fredagens klädsel. Blus ZARA, svarta shorts MQ och nya boots från Bianco.


Höstnytt från ZARA







Blev lite höstnytt från ZARA idag. Bland annat denna tröjan med mina detaljer.

Nöjd:)

Packar för ledighet

                                       

Känns som man bor i sin resväska just nu. Har inte ens packat upp efter helgen utan tar bort lite, lägger till lite och byter ut till rena underkläder så är jag redo för fem dagar i sthlm framöver.

Jobbar imorgon och packar sedan in lilla Smilla och våra tillhörigheter i bilen och styr upp mot sthlm på eftermiddagen för att njuta av tid tillsammans med C :)

Har lite saker inplanerat, middag med vänner, lägenhetsvisningar, valvaka på söndag och eventuellt lite shopping skall det nog hinnas med. Men framförallt så skall vi ha ett par härliga dagar tillsammans och umgås.

På återseende!

Natti natti

                          I parets sovrum sover man gott bredvid den ståtliga kakelugnen. En enkel stol får agera nattduksbord. Sänglampor från Villa Vanilj.


Sov gott och dröm sött alla kära läsare där ute!

Vi ses imorgon hoppas jag på!

Valet 2010

                            

Har suttit bänkad framför tv:n och kollat på tv4´s valprogram sedan nio ikväll.

Jätte instressant och flera bra program.

På söndag är vi några vänner som sakll ha valvaka tillsammans och klä ut sig till sitt eget parti.

Måste med andra ord hitta något rött och fint att ha på mig...

Alla goda ting är 3...



Mina fina vänner som dessutom är trillingar. Maria, Lousie och Jenny.


Idag fick jag ett mail från min vän Louise. Blev alldeles tårögd när jag läste det. Inte för att det var särskilt sorgligt utan för att det är så OTROLIGT länge sedan vi sågs och hördes av. Hon bor i Paris sedan flera år tillbaka vilket gör att det inte är lika lätt att ses. Men det är ändå ingen bra ursäkt!

Alla tre tjejerna är så viktiga i mitt liv och det gör ont när jag tänker på hur länge sedan det var vi träffades.

Saknar er så alla tre. Finaste flickorna!

Rebecka


Fy sjutton vad fint!

                         På en av väggarna i matsalen har man låtit byggtimret vara synligt och målat det vitt. Bordet och de udda stolarna är vitmålade loppisfynd. I taket hänger en ljuskrona från Housedoctor som Sofie säljer i sin butik. På bordet blommor från trädgården i en gammal mjölkkanna och en samling udda ljusstakar. 

Underbar bild från Sköna hem. Så fint med vitt trägolv, timmerväggen och de udda antika stolarna.

Hög vill ha(!) faktor...

The dress

                                     
                                     Min klänning som jag bar på bröllopet är från HM och sjal från Lindex



hemma igen efter en helg fylld med festligheter. Bröllopet i lördags var så fantastiskt, så roligt och så härligt på alla sätt. Mitt förra inlägg skickade jag när jag stod tillsammans med bruden i det "lilla rummet" precis innan hon skulle gå mot altargången. jag hann inte ens in i kyrkan förrän tårarna började falla. Det är härligt med bröllop!

C och jag körde hmeåt Linköping igen sent igår kväll så inatt blev det ca tre-fyra timmars sömn vilket gör att man allt är lite mör ikväll. Skall ta en stor kopp té och titta på "Halv åtta hos mig" sedan blir det läggdags för min del. Måste ta igen lite sömn så man är redo för resten av veckan.

Kortvecka denna veckan då jag åker till sthlm på tors eftermiddag. Nu när C jobbar i storstan så jobbar jag tio dagar och är ledig fyra, jobbar tio, ledig fyra, osv. Så att jag kan stanna flera dagar då jag väl åker upp.

Trevlig kväll på er!


Nu vankas det bröllop med min barndomsvä...

img_6807 (MMS)

Nu vankas det bröllop med min barndomsvän Ellen!


Äntligen framme!

                                


Nu är vi äntligen framme i Ronneby. Det blev en långdragen resa ner då Carl inte kom med tåget från sthlm förrän vid sjutiden. Så även om jag slutade tidigt idag så var vi som sagt inte framme förrän efter elva.

Men nu är vi här, på riktiga "hemmaplanen" och tänker njuta av helg, ledighet, bröllop och framförallt familjen.

Ha en super bra helg allihopa!

Ett glas rött



Ikväll blir det ett litet glas rött efter en effektiv arbetsdag och en massa ärenden gjorda efter det.

Packar lite inför imorgon då jag och C åker neråt Blekinge efter jobbet för att närvara vid ett bröllop på lördag. Det är en barndomsvän till mig som gifter sig och det skall bli så roligt att vara där och fira med dem.

När vi är där nere skall vi även såklart passa på att umgås med våra föräldrar, syskon och vänner för det är länge sedan vi sågs nu. En härlig helg att se fram emot med andra ord.


Kvällsmys



Har tänd ljus, värmt en stor kopp té och skall nu krypa upp i soffan och njuta!


Laxburgare med remouladsås

                    

Så här såg kvällens middag ut. Laxburgare på en salladsbädd med remouladsås. Fantastiskt gott och väldigt enkelt, sånt gillar vi.

Hemma ganska sent idag efter en lång dag på jobbet. Möter en liten Smilla i dörren som verkar gilla att jag är hemma om man skall döma av hennes "mjauuuu...". Då blir man glad. Att någon har längtat efter en och välkomnar en. Saknar min andra hälft mycket idag. Ibland är det riktigt jobbigt att vara ifrån varandra medans andra dagar flyter förbi rätt enkelt. Men idag är inte en sådan dag.

Idag är längtan stor efter DIG!

Cosmopolitan träning & hälsa



Köpte med mig en ny tidning hem från affären idag. Cosmopolitan träning & hälsa hette den och den får bli mitt sällskap resten av kvällen.

Hoppas på att den skall vara riktigt bra då jag inte är så förtjust i de träningstidningar somredan finns på marknaden.

Återkommer med min dom;)


Gårdagens



Som sagt min nya kavaj används flitigt numera. igår blev det tillsammans med vitt ribbat linne HM, svarta byxor zara och mina nya bruan skor.

Här är vi utanför Carls lägenhet och skall ta tunnelbanan in till Gamla stan för middag med mamma och resten av "tjejmilen" gänget.

Vi åt på restaurang Agaton som har en väldigt mysig atomsfär och trevlig personal. Blev pasta med oxfilé, kantareller, purjolök, basilika och grädde för min del. Grädde i pastasåser är så mumsigt!

Gårdagens



Som sagt min nya kavaj används flitigt numera. igår blev det tillsammans med vitt ribbat linne HM, svarta byxor zara och mina nya bruan skor.

Här är vi utanför Carls lägenhet och skall ta tunnelbanan in till Gamla stan för middag med mamma och resten av "tjejmilen" gänget.

Vi åt på restaurang Agaton som har en väldigt mysig atomsfär och trevlig personal. Blev pasta med oxfilé, kantareller, purjolök, basilika och grädde för min del. Grädde i pastasåser är så mumsigt!

Tjejmilen

tjejmilen1
Carolina Gynning, Mari Jungstedt och Katerina Janouch sprang cokså tjejmilen.

Idag har vi varit och hejat på alla tjejer som spang tjejmilen. Mest för att min mamma var med och sprang för typ hunndrade året i rad. I år tänkte jag hänga med henne men så blev det inte. Skyller på glömska...

Men Mamma var som sagt dktig och sprang, bra tid fick hon också, 59 min. inte illa mamsen!

Nu har vi lite siesta här hemma i lilla lägenheten men skall snart fixa till oss lite och bege oss ut igen. Blir middag ikväll i gamla stan med mamma och hennes löparkompisar.

Ha en skön fortsatt söndag!


Lördag



Lördag och nu blir det prommis i solskenet tillsammans med C. Om han blir färdig till att gå någon gång... Ni som känner honom vet att han inte är världens mest effektiva person;)

Annars är planen för denna lördag lite storhandling (behövs verkligen då kyl & frys gapar tomt här...), middag ikväll på den lokala kvaterskrogen Nygammalt och så tänkte vi avsluta kvällen med en film.

Så det kan nog bli en härlig lördag av detta.

Rebecka


Kvällens



Ikväll blir det ett glas rött eller två tillsammans med vänner.

Helgen har startad på en helt klart godkänd nivå;)

Ikväll har jag på mig en ny svart kjol från HM, vitt linne och en grå kavaj. Kavajen har redan blivit en klar favorit i garderoben och används flitigt.

Skorna är också nya. Behöver jag säga att jag är "madly in love with them.."

Hoppas ni har det bra på ert håll.

Jag blir glad att ni tittar in till mig:)


Sovmorgon och innemys denna höstiga fredag

                                 
Idag har jag unnat mig en ordentlig sovmorgon. C steg upp vid sju tiden för att bege sig till jobbet och efter det somnade jag om, i flera timmar. Så otroligt skönt att kunna göra det efter flera dagar då väckarklockan har ringt vid fem tiden. Har egentligen inga problem att gå upp tidigt då jag är en morgonmänniska som glatt skuttar upp ur sängen då jag vet att det finns massor av roligheter att ta tag i på jobbet. Men nu då morgonen blir allt mörkare och framförallt kallare så måste jag erkänna att dte påverkar mig med.

Lite höstväder utanför fönstren idag. Var ute på en liten promenix tidigare idag men tänker nu lägga mig i soffan och läsa tidningar. Köpte med mig nya numret av Chic (favorittidningen) och SOLO på väg hem så nu tänker jag njuta av vardagslyx då den är som bäst.

På återseende kära ni!


Nu åker vi :)


Klänning från HM...

Blir sthlm resten av denna veckan.

Nu har Smilla och jag har packat in våra saker i bilen. Smilla har tro det eller ej mest saker av oss två. Hennes reselåda som hon sitter i, sin "toalettlåda", och en påse med mat, leksaker och hennes borstar...

Så nu åker vi...






RSS 2.0