Recept på Bountybollar med mörk choklad
Bountybollar 25 st
1/2 dl socker
75 g kokosfett
200 g riven kokos
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl kokosmjölk
200 g mörk choklad 70 %
Gör så här:
Smält socker och kokosfett i en kastrull.
Tillsätt kokos, kokosmjölk, vispgrädde och låt det sjuda.
Rör samman allt och låt sedan smeten stå 1 timme i kylen och vila.
Forma degen till 25 runda bollar.
Sätt in bitarna i frysen och låt vila 1 timme.
Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller mikron.
Doppa kokosbitarna i chokladen.
Förvara i kylen.
1/2 dl socker
75 g kokosfett
200 g riven kokos
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl kokosmjölk
200 g mörk choklad 70 %
Gör så här:
Smält socker och kokosfett i en kastrull.
Tillsätt kokos, kokosmjölk, vispgrädde och låt det sjuda.
Rör samman allt och låt sedan smeten stå 1 timme i kylen och vila.
Forma degen till 25 runda bollar.
Sätt in bitarna i frysen och låt vila 1 timme.
Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller mikron.
Doppa kokosbitarna i chokladen.
Förvara i kylen.
Kommentarer
Postat av: Karin L
Tack tack tusen tack för ett recept på bounty-bollar UTAN florsocker! Som jag har letat eftersom jag befinner mig i Thailand och inte hittar florsocker här! Och ett stort plus att du använder kokosmjölk som finns i massor här och är så vansinnigt gott :-)
Detta ska jag testa med en gång!
/Karin
Postat av: Anna i Helsingfors
Tack Rebecka, ska absolut prova receptet nån gång!
Trackback